Zoeken


Web www.fileunder.nl
Stonehead: Er is nu een aftermovie, met muziek van Blaudzun, Elias en z...
Stonehead: Het eind van streaming. Als je een abonnement op Spotify nee...
Stonehead: Zo zag je de The Bends-hoes nog nooit https://twitter.com/ku...
Ruben: Voor mij wel, stn.
Prikkie: Woepsie....gecorrigeerd. ;-)
Stonehead: Ik snap ein-de-lijk de grap van de artiestennaam Jack Ü (het...
Prikkie: Bassist en medeoprichter Dirk Snellen verlaat de band: https...
Eddy: Triest nieuws. Ik vernam net van de site van de Telegraaf da...
Sikkema: Fijne plaat hoor, mee eens!
Prikkie: Precies. Ook binnen de redactie zijn we het regelmatig oneen...

Laatste recensies

King of the World - Live At Paradiso
Down The Rabbit Hole 2015 - zondag
Down The Rabbit Hole 2015 - zaterdag
Down The Rabbit Hole 2015 - vrijdag
Maaike Ouboter - En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt
The Tallest Man On Earth - Dark Bird Is Home
The Boom Band - The Boom Band
FM Laeti - For The Music
Trixter - Human Era
Amara Touré - Amara Touré

Prijsvragen

Pere Ubu - Ticketactie
Tom Baxter
Friska Viljor - Remember Our Name
Brad - United We Stand
Die!Die!Die! - Harmony / Raketkanon - RKTKN#1De Heideroosjes / Jeremy's

(Interview: Marz667. Foto's: Dennis (Jeremy's) & Danny (De Heideroosjes))

"Alles wat zij zegt is gelogen", zegt Marco Roelofs wanneer we samen met Katelijn Schipper rond de tafel gaan zitten. De kopman en kopvrouw van respectievelijk De Heideroosjes en Jeremy's zijn al een lange tijd met elkaar op tour en blijken aan elkaar gewaagd. "De eerste keer dat we elkaar zagen was bij de TMF Awards", begint Karlijn, 'We waren allebei genomineerd en belandden uiteindelijk samen backstage aan de gratis Jack-cola. Niet veel later stonden we beiden over te geven, ik over mijn eigen schoenen en hij over die van iemand anders." Marco valt in: "Zoiets schept gelijk een band. Tijdens de tour drinken we trouwens bijna niet, wat wel jammer is, we moeten vaker ernaast gaan afspraken." De tour is vooral te danken aan hetzelfde boekingskantoor dat de bands delen, wat samen met boeren en scheten laten genoeg stof is voor het interview.

Jeremy's

Uitgebreid op tournee door Nederland.
"Ik zag Jeremy's voor het eerst spelen in Limburg en was eigenlijk meteen al onder de indruk", vertelt Marco. Dat bleek vooral een kwestie van perfecte timing: "We waren op dat moment tevens op zoek naar een support act. Omdat we onze fans niet teleur willen stellen wilden we een goede keuze maken en tevens één waarmee het voor ons ook gezellig is." Dat er meer meespeelde geeft hij ook meteen toe. "Toen we dit idee bespraken met ons boekingskantoor bleek dat Jeremy's onlangs ook getekend waren bij Agents After All, waardoor het nog beter uitkwam."

De Heideroosjes draaien al meer dan twintig jaar mee en een gezamenlijke tour moet een grote eer zijn voor Jeremy's. "Toen wij begonnen was zij nog niet eens geboren", vertelt Marco lacherig. Katelijn geeft aansluitend toe pas een paar maanden echt bekend te zijn met De Heideroosjes. "Natuurlijk kende ik ze al wel, maar het was nooit echt mijn muziek. Ik was altijd meer van de blije Amerikaanse punkpopdeuntjes. Wel vond ik het een grote eer toen ik hoorde dat ze ons mee op tournee vroegen, zeker weten."

Jeremy's

Samenwerken voor en achter de schermen.
Wanneer je zoveel met elkaar opgescheept zit gebeurt er wel eens iets meligs, maar serieuze toekomstplannen zijn er nog niet gemaakt. "Wanneer we dronken zijn gaan we samen wel eens Duitse schlagers zingen, maar serieuzer dan dat is het nog niet gegaan." Ook het meehelpen aan een volgende Jeremy's-cd lijkt Marco geen optie. "Ze zijn erg goed in wat ze doen en daar hoef ik niets aan bij te dragen. Als ze gewoon hard blijven doorwerken dan kan hun toekomst erg groot gaan worden. Ze zijn goed, jong en fris!"

Gelukkig blijken de twee bands ook achter de schermen veel aan elkaar te hebben. "We hebben veel overeenkomsten. Zo zijn we niet alleen allebei blond, maar vinden we elkaar ook erg dominante pestmensen!" Toch blijft de blonde zangeres erg positief over De Heideroosjes. "We coveren ze nu zelfs regelmatig en ik hoop echt dat we binnenkort nog eens samen op de TMF Awards kunnen drinken, of ergens anders samen mogen spelen."

Heideroosjes

Sponsors en gevolgen
Dat Katelijn van van top tot teen bekleed is met Vans zal velen niet onopgemerkt zijn gebleven. "Ze sturen regelmatig kleding op met de vraag of ik het aan wil trekken, Nou, dat vind ik helemaal niet erg!" Verder merkt de band er niet erg veel van: "Enkel een paar akoestische optredens bij Vans-winkels, wat erg leuk is om te doen, maar we willen dat wel een beetje gescheiden houden. Een project van onze gitarist is namelijk ook al akoestisch."
De Heideroosjes-frontman vertelt dat ze ooit een gesponsorde tour hebben gedaan. "Daar zijn we niet erg trots op. We werden gevraagd door een sigarettenmerk en werden overgehaald met een grote zak geld. Ik rook zelf niet en de afspraak was dat ik elke avond mijn mening mocht geven en vertellen het puur te doen voor het geld. Maar van dat geld hebben we uiteindelijk mooi wel een plaat op kunnen nemen."

Jeremy's

Theatertour en toekomstplannen
Wanneer ik Marco vraag naar de theatertour van de Heideroosjes, later dit jaar, springt Katelijn er meteen tussen: "Daar ben ik ook erg benieuwd naar!" Maar zelfs Marco blijkt nog niet alles erover te weten. "Het is pas in september, dus we hebben nog even. Het idee staat wel al vast en het gaat erg breed worden; akoestische nummers, harde nummers, veel grappen en andere onverwachte dingen." Het blijkt dat De Heideroosjes tevens een deel van de organisatie uit handen hebben gegeven. "We hebben Remko Vrijdag, Minou Bosua en Martin van Waardenberg gevraagd om stukken te schrijven. Ik zelf ben ook erg benieuwd hoe het gaat worden; in elk geval erg leuk en onvergetelijk. Jullie moeten zeker komen kijken!"

Iets eerder op de agenda staat voor De Heideroosjes een tour met The Misfits. "Wat een drama, hun boekingskantoor is vreselijk. We hebben het nu al een paar keer verzet en hopelijk wordt het niet nogmaals afgezegd." Jeremy's houden het echter even bij Nederland; "Eerst Nederland maar eens platspelen en daarna kunnen we altijd nog over de grens gaan kijken."

De jonge en oude band blijken veel overeenkomsten te hebben en het enthousiasme te delen. Hoelang duurt het voordat De Heideroosjes in het voorprogramma van Jeremy's staat?

Meer op File Under over De Heideroosjes (17) Jeremy's (8)

wat cool, de heideroosjes hebben echt veeeel shows

Zeg er het uwe van...


Zullen wij op uw gegevens passen?

De redactie van File Under heerst hier. En daarom behouden wij ons het recht voor racistische en/of kwetsende commentaren te mogen verwijderen.