Easton Stagger Phillips – One For The Ditch

Easton Stagger Phillips - One For The DitchTim Easton, Leeroy Stagger en Evan Phillips kenden elkaar al een tijdje toen ze op een gezamenlijke tournee gingen. De eerste twee speelden in het voorprogramma van Phillips’ band The Whipsaws begin 2008. Blijkbaar konden de heren het zo goed met elkaar vinden, dat ze besloten om samen liedjes te gaan schrijven. En dat vlotte behoorlijk, want nog geen jaar later komen ze met een cd op de proppen. Als ik dan had moeten kiezen voor een locatie om liedjes te schrijven en ze op te nemen, dan had ik gekozen voor Joshua Tree waar Tim Easton resideert of misschien nog British Columbia in Canada, waar Leeroy Stagger woont. De heren dachten daar anders over en kozen voor Alaska, waar Phillips woont. Dat werd dus opnemen en schrijven rond de houtkachel. Het resultaat daarvan mag er meer dan zijn! De stemmen van Easton, Stagger en Phillips vullen elkaar subliem aan in de twaalf stuk voor stuk warmte uitstralende liedjes die op One For The Ditch terug te horen zijn. Geen moment waan je je in het koude Alaska, maar eerde op een porch ergens in het zuiden van de States waar drie vrienden zich avond aan avond vermaken met bier drinken en gewapend met akoestische gitaren elkaar proberen aftroeven in het spelletje: ‘Wie komt met het mooiste riff of harmonie op de proppen’. Als ze die dan gevonden hebben haken de andere twee bewonderend in en maken ze er samen iets nog mooiers van. Het is een genot hiervan toeschouwer te mogen zijn.


mij=Blue Rose / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top