VA – The Best Is Yet To Come. The Songs of Cy Coleman

VA_The-Songs-Of-Cy-Coleman.jpgEerlijk is eerlijk: ik had Google nodig om er achter te komen wie Cy Coleman nou eigenlijk was. De titels van de liedjes op dit tribute album (“I’ve Got Your Number”, “(I’m ) In Love Again”, “You Fascinate Me So”) deden het wel vermoeden. Cy Coleman (1929-2004) was een componist en arrangeur (eigenlijke naam: Seymour Kaufman) die voor de groten in de theater- en musicalwereld schreef. Volgens Wikipedia werkte hij zelfs samen met Seth Gaaikema. Gezien mijn hartgrondige afkeer van musicals, voelde ik me dus enigszins getroost met mijn gebrek aan kennis. Gelukkig liggen de smooth-jazz-bewerkingen die we op dit album te horen krijgen ver weg van het oppervlakkige effectbejag van de meeste musicals. Dat zou weleens vooral te danken kunnen zijn aan de uitvoerenden: countryzangeres Patty Griffin opent met het titelnummer (dat je zou kunnen kennen van Frank Sinatra), Fiona Apple zingt “Why Try To Change Me Now” en “I Walk A Little Faster” en Madeleine Peyroux doet een stijlvolle bewerking van “I Live My Love”. Niks geen toeters en bellen, gewoon met een klein combo.


mij=New West / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven