Little Red – Listen To Little Red

Little-Red_Listen-To.jpgIn thuisland Australië hadden ze twee jaar geleden al van Listen To Little Red gehoord. Sterker nog: dit debuutalbum kwam op 29 binnen in de Australische albumcharts. En dat voor een plaat die in eigen beheer – dat wil zeggen via hun eigen label Hooch Hound Records – uitgebracht werd. Afgaand op openingsnummer “Coca Cola” had dat zomaar kunnen gebeuren dankzij een reclamecampagne voor Coca Cola. Het liedje doet weliswaar erg sterk denken aan een afgekeurd b-kantje van The Strokes, maar leunt op een onweerstaanbaar stukje a capella. Little Red zal haar muziek niet voor niets zelfs karakteriseren als doo wop punk. Nu valt het met dat laatste wel mee, of je moet de eerste platen van Elvis Costello en Joe Jackson – die andere dankbare associaties waar Listen To Little Red toe oproept – punk vinden. Het eerste deel van hun eigen definitie, doo wop, horen we ook niet zo direct terug. Wel zijn de koortjes erg leuk en regelrecht gepikt uit een jaren vijftig- of zestig-idioom, maar voor doo wop zouden ze een stukje zuiverder moeten klinken. Maar dat zou dan weer afbreuk doen aan de vrolijke rammelrock die Little Red maakt. Onweerstaanbaar als The Strokes? Mwah. Niet aan te ontkomen als aan Elvis Costello en Joe Jackson in hun beginjaren? Bij lange na niet. Maar de dertien liedjes – uiteraard na dertig minuten afgeklokt – zijn leuk genoeg.


Mij= Lucky Numbers / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven