And So I Watch You From Afar – And So I Watch You From Afar

And So I Watch You From Afar - And So I Watch You From AfarDe afgelopen weken had ik een behoorlijke achterstand opgelopen qua verwerken van post. Er is zelfs voor iemand die af kan met zes uur slaap een grens. Dat resulteert dan gelijk in een enorme stapel enveloppen met cd’s, die sneller groeit dan mij lief is. Gelukkig is in alle nu weggewerkt. Dat is voor And So I Watch You From Afar dus mooi te laat. Zijn waren afgelopen weken te bewonderen in Nederland. Ik had u graag getipt te gaan kijken. Ik gok namelijk dat ze de energie die de debuut-cd van deze post-rockers al in zich heeft live wel eens overtroffen kan worden. De Noord-Ieren voegen namelijk een hardcore-touch toe aan hun post-rock. Een beetje analoog aan hoe 65dos dat doet met beats. Het maakt ASIWYFA boeiender en intenser dan menig andere post-rockband. Op een paar vage lalala’s (wie riep daar “Hey Jude”?)na in “Don’t Waste Time Doing Things You Hate” en kreten elders is hun muziek (ik zou bijna zeggen vanzelfsprekend) compleet instrumentaal. De songtitels doen in combinatie met de muziek hun verhaal. Niet voor niets heet het openingsnummer “Set Guitars To Kill”. Het hakt genadeloos op jou als luisteraar in. Ik houd daar wel van. Wat daarna volgt is namelijk een heerlijk dynamische energierijke cd. Een die verder eigenlijk helemaal geen teksten kan gebruiken. Het geeft ze namelijk de kans om hun instrumenten uitvoerig te laten spreken zonder te verzanden in cliché-hard-zacht-post-rock of extreme strapatsen qua solowerk. De volgende keer dat ze in Nederland zijn, ga ik in ieder geval kijken. Dit geweld wil ik wel eens aan den lijve ondervinden.


mij=Smalltown America / Suburban

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven