Spock's Beard – Live At High Voltage Festival 2011

Spock's Beard - 2011 High Voltage FestivalIn juni en juli van dit jaar speelde Spock’s Beard op het Sweden Rock Festival respectievelijk het High Voltage Festival. Zonder Nick D’Virgilio omdat die elders verplichtingen had, maar met de vaste toerdrummer van de laatste jaren Jimmy Keegan en Enchant-zanger/gitarist Ted Leonard (‘We are Spock’s Beard – well, they are’). Eind november werd die tijdelijke situatie definitief. Niet door onmin, maar simpelweg omdat Spock’s Beard ondanks zijn status nog altijd een hobbybandje is en D’Virgilio bij Cirque du Soleil een fatsoenlijk inkomen voor langere tijd kon verwerven. Het leven van een muzikant in een niche-markt. In februari komt het live-album van de X-toer uit, mét D’Virgilio, maar de nieuwe bezetting valt al live te bewonderen op deze soundboard-opnamen van ConcertLive. Foutjes zijn dus niet weggepoetst en dat is met name op de eerste twee songs “On A Perfect Day” en “The Doorway” te merken. En toch, in het vervolg, “The Emperor’s Clothes” van X en (met medewerking van Neal Morse) de oudere songs “The Light” en “June” lijkt het allemaal op zijn plek te vallen, ook de zang van Ted Leonard. Jammer genoeg is het na een krap uurtje ook weer afgelopen. De bijbehorende bonus-cd met videomateriaal kun je beter vergeten. Een interview door een dame die duidelijk nog nooit van de band gehoord heeft – en Ted Leonard blijft vragen naar verschillen met het verleden – en een fotogalerij waar diezelfde Ted Leonard steevast als Stan Ausmus wordt aangeduid, behoren tot de slechtste extra content die ik ooit gezien heb – en dat wil wat zeggen. Maar het gaat om de muziek en daaraan is te horen dat we niet hoeven te vrezen voor een spoedig einde van Spock’s Beard.


mij=ConcertLive

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven