Surf City – We Knew It Was Not Going To Be Like This

Surf City - We Knew It Was Not Going To Be Like ThisHet duo Jan & Dean zong al in de vroege jaren zestig over een utopische stad genaamd Surf City alwaar er “two girls for every boy” zouden rondlopen. Helaas is de geschiedenis van Jan & Dean nogal tragisch verlopen en die stad waarover ze zongen zal waarschijnlijk net zo makkelijk vindbaar zijn als Atlantis. Dat heeft deze, uit Auckand (Nieuw Zeeland) afkomstige, garagerockers niet weerhouden om onder die naam te proberen carrière te maken.
En het moet gezegd, de tegendraadse, grommende sound op hun tweede album, en de zang, die een wat desolate sfeer schept, maakt dat We Knew It Was Not Going To Be Like This bij mij zeker punten scoort. Soms raast Surf City lekker door maar vooral in de wat meer introspectieve momenten weten ze overtuigen, zoals in het prachtig getitelde “Ocean Graphs Of The Wilderness”. Ook de wat meer up-tempo liedjes, zoals opener “It’s a Common Life” zijn niet te versmaden. Liefhebbers van fijne gitaarmelodietjes verpakt in een bak ruis en fuzz hoeven niet verder te zoeken, dit is een prima album in het genre. De invloed van bands als Pavement en Man or Astroman is evident. En al is de zomer bij onze tegenvoeters begonnen, ook in de koude maanden in ons deel van de wereld is het goed toeven in Surf City.


mij=Fire

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven