The Bleu Forest ‎– A Thousand Trees Deep

Eerlijk gezegd had ik het gevoel dat de reissue-bron wel zo’n beetje opgedroogd was. Het waren de afgelopen paar jaar voornamelijk compilaties van al bekende tracks, afgewisseld met een enkele nog niet eerder opgedoken single, of heruitgaven afkomstig van de randen van de popmuziek. Platen waarop onbekende studiomuzikanten probeerden het trucje van de sterren van die dag na te doen, maar zowaar heeft Gear Fab weer iets bijzonders opgedoken. A Thousand Trees Deep is de nooit uitgebrachte plaat van The Bleu Forest (ja, die spelling van ‘Bleu’ klopt wel degelijk). The Bleu Forest was een Californisch trio dat in 1966 begon met het spelen van Beatles-covers en zich ontwikkelde tot een psychedelisch band met een voorkeur voor mooi en netjes afgewerkte barokke pop. Maar op het hoogtepunt ging er iets mis. En daarover vond ik twee verhalen terug: de eerste was dat de belangrijkste figuur, Mike Cullen, de zanger, gitarist en songschrijver van de band, vanwege ‘personal issues’ de band verliet. Voor hem in de plaats werden verschillende muzikanten ingehuurd met wie men bleef schaven aan de nummers van Mike Cullen. Het tweede verhaal is een stuk prozaïscher: twee bandleden moesten in dienst. Wat in de praktijk betekende dat de kans groot was dat ze naar Vietnam zouden gaan en dus weken ze uit naar Canada. Welke van de twee verhalen de oorzaak ook was, hun plaat bleef op de plank liggen, de bandleden gingen hun eigen weg en het duurde maar liefst 38 jaar voor het zwaar op fijne orgeltjes leunende A Thousand Trees Deep uitgebracht werd. Was dat een gemis? Ja, omdat in deze fijnzinnig uitgewerkte nummers de belofte van iets groters doorklonk. Nee, want een aardverschuiving was dit album niet, een charmant tijdsbeeld zeker.

mij=GearFab/ ClearSpot

File: The Bleu Forest ‎– A Thousand Trees Deep
File Under: We’ll never know

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven