Paaspop 2017: voorpret

De paashaas is in aantocht, maar gelukkig is daar een alternatief voor de onvermijdelijke familieverplichtingen: Paaspop! De grote namen dit jaar zijn Anouk, Crystal Fighters, Doe Maar, Kensington, Tom Odell en UB40. Maar de absolute topact van Paaspop is natuurlijk De Staat, die vorig jaar al een paar maten te groot bleken voor de toch al enorme Phoenix-tent. Verder is er ook een flinke bak dance, meer rock en andere gekkigheid komend weekend in het Brabantse Schijndel. Veel gekkigheid en ambiance. Ook bij Paaspop krijg je het idee dat het muzikale programma er eigenlijk niet meer zoveel toe doet, festivals verkopen toch wel uit omdat de jeugd er er een feestje wil bouwen. Dat gaat wel goed komen.


Tekst: TheLeonKing

Van de dance heb ik geen kaas gegeten, daar kan en wil ik hier dan ook niks over kwijt. Wat betreft de bandjes en soortgelijken zijn er wel een aantal dingen die volgens mij de moeite waard zijn.

Op vrijdag is de stevige rock goed vertegenwoordigd in Phoenix-area met bands als The Sore Losers, Navarone en Parkway Drive. Grappiger is het waarschijnlijk bij de Kyle Gass Band (die gast die naast Jack Black in Tenacious D zit). Muzikaal interessanter is wat mij betreft de stoner/slugdemetal van Komatsu, gewoon uit Eindhoven.

Zaterdag wordt meer mijn dag, zeker als daar de reünie van Undeclinable Ambuscade aan de orde is. Hele fijne Bossche band die goed mee kon met Amerikaanse punkrockers als Lagwagon en NOFX, dus erg leuk om ze weer eens aan het werk te kunnen zien. Jammer alleen dat ze tegelijkertijd met The Jerry Hormone Ego Trip geprogrammeerd staan, die had ik ook willen zien. Ik ben benieuwd of de punk/trashmetal van Suicidal Tendencies nog te pruimen is, hopelijk wel. Mike Muir en zijn mannen zitten qua programma fijn in de sandwich tussen de hipster-singersongwriter Alex Vargas en de arrenbie van Broederliefde, een bijzonder fijn contrast. Misschien toch maar eens die band van Ryanne van Dorst checken, DOOL. Pas echt gegarandeerd vet gaat het worden bij de metal van Textures

En dan is er ook nog de zondag van Paaspop. Moss gun je een beter momentje dan de dag openen. Gelukkig kunnen we er daarna om lachen. Bij Javier Guzman bijvoorbeeld, of misschien bij Hans Teeuwen. Wat hem op Lowlands lukte gaat ie met tien vingers in de neus flikken daar in het Brabantse. Qua muziek moet zal het meer moeten komen van de rammelindie van Canshaker Pi, de alternatieve rock van Pulled Apart By Horses, de Britse melancholie van The Veils en het Rotterdamse feestje van De Likt. Allemaal op de Jack Daniel’s Stage, lekker overzichtelijk. Fake-zwerver Seasick Steve schuift ook nog ergens aan. Al met al geen echt spannende dingen voor mij deze editie, maar genoeg om me te vermaken. Proost!

Trouwens….. Tweede paasdag kunt u alsnog inhaken bij de standaard paasactiviteiten, no worries!

File: Paaspop 2017
File under: gemoedelijk festival zonder muzikale verrassingen

File Social: [Facebook]

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven