Hoi!

Hoi, wij zijn File Under. Wie ben jij?

Wil je dat we je album recenseren? Dat kan.
Stuur je cd/vinyl/cassettebandje naar:
File Under: New Music
p/a Van Heemskerkstraat 25
7622JG Borne

of mail naar wijzijnfileunder@gmail.com

Doei!

15 reacties

 1. Hoi!

  Mijn bandje Moi, le voisin, door jullie Eric meerdere malen lovend besproken, brengt volgende week onze vierde plaat uit: ‘Hogelieder en de slieder en de kierekarikee’, 10 bewerkingen van traditionele Nederlandse volksliedjes.

  Zouden jullie het tof vinden om daarover te schrijven? En zo ja, liefst aan de hand van een fysiek exemplaar of is digitaal ook prima?

  Hier alvast twee liedjes: https://moilevoisin.bandcamp.com/album/hogelieder-en-de-slieder-en-de-kierekarikee

  Groet!

 2. Hallo redactie van FileUnder,

  Met de nieuwe EP van mijn band My Own Army zou ik graag in aanmerking willen komen voor een recensie bij jullie.

  Hierbij een wetransferlink: https://we.tl/t-fHGzZofOIb. Hier in vinden jullie:

  • De 5 songs van onze EP A Medicine Show
  • De hoes
  • Biografie
  • Persbericht
  • Bandfoto

  Mochten jullie de EP willen ontvangen per post dan horen we het uiteraard graag.

  Alvast bedankt voor jullie support!

  Vincent

  Ps.: a.s. vrijdag (19 oktober) staan wij in de Power Stage van Bibelot (Dordrecht) als support act voor de band Donnerwetter.

   • Sinds eind oktober is het nieuwe album van de Haagse artpop-, popnoir- en gothicjazz band Chabliz uit, getiteld ‘Heroes and Foes’ op Spotify, Apple Music en vele andere streamingplatforms.
    Bovendien gaf Chabliz een drukbezocht albumpresentatie concert in Den Haag. Ook de nieuwe fysieke cd in digipack is toen voor het eerst live verkocht.
    Misschien willen jullie er aandacht aan besteden op jullie website?

    Chabliz heeft een lange, roerige geschiedenis. Het vorige album kwam uit in de herfst van 2017. In 2021 werden een single en een EP uitgebracht, als voorproefje op het nieuwe album. De band speelde op vele podia in Nederland en meermaals op festivals in Boekarest, Roemenië. Ook gaf Chabliz een concertreeks in New York City, USA. Tijdens corona gaf dit trio diverse livestream concerten. De band staat dankzij de muziekliefhebbers jaarlijks steeds hoger in de befaamde Snob 2000.

    Ook op dit nieuwe album spelen diverse gastmusici mee, waaronder strijkers, blazers, een gitarist en een drummer. Chabliz gaat live door het leven als een trio met Pim van Riezen op vleugel, orgel en synthesizers, Marcel Peters op contrabas en basgitaar en Petra de Winter als zangeres. Live speelt de band meestal unplugged versies van de songs op de albums.

    ‘Heroes and Foes’ telt naast al het eigen werk ook één coversong, dat is ‘New Dawn Fades’ van Joy Division, dat in december jl. op EP is uitgebracht. ‘Ondergewaardeerde Liedjes’ schreef daarover: ‘…Alle overige bij mij bekende covers kunnen zo de prullenbak in, want ze voegen niets toe. Tot begin december. Ik kreeg namelijk een mailtje dat de Haagse popnoir band Chabliz een nieuwe EP uitbracht met daarop ook New Dawn Fades, want de zangeres en de bassist zijn al jarenlang fans van Joy Division. Na vele jaren hebben ze het eindelijk aangedurfd om één van hun songs op te nemen. In deze versie heeft het een ‘gothic vibe’ meegekregen, met opera-achtige zang en koor verpakt in een orkestraal arrangement dat het midden tussen Wagner en Philip Glass houdt.’ (Op de site van VPRO’s 3voor12 wordt van deze vertolking overigens gezegd dat ‘het niet had misstaan op een akoestische plaat van Epica.’)

    Op ‘Heroes and Foes’ worden monumentjes opgericht voor kleine helden en heldinnen, die soms worden bedreigd door hun vijanden. In één symfonisch rocknummer (‘Conductor 71’) zingt de Dood zelf een lied, in een ander (het enige Nederlandstalige) nummer wordt een politieman bezongen, hij is soms een hero en soms een foe. Er is een song over kunstenares Elsa von Freytag (was zij wel of niet de uitvinder van de pleepot van Duchamp?) en een dreampopnummer over het niet-bestaande stadje Twin Peaks van David Lynch. Senta uit de Vliegende Hollander zingt een swingend jazzy nummer over een knappe meerman met wie ze het niet durft aan te leggen (de enige echt vrolijke song van het album!). De zes overleden vrouwen van Hendrik de Achtste zingen in de kasteeltuin van Blauwbaard, waar zij rondwaren en één song is een kleine ode aan Jimi Hendrix, Jimmy Page en Jim Morisson.

    Een greep uit eerdere recensies:

    ‘Gewoon een sterk album, een zwart gat dat vrolijk stemt.’
    OOR

    ‘Altijd muzikaal, fantasievol met een breed spectrum aan sferen.’
    Muziekwereld

    ‘Vocaal vuurwerk.’
    NRC

    ‘Deze dame kan Zingen. Dat maakt vooral live indruk, kan ik je verzekeren.’
    Heaven

    Het album is ook fysiek te bestellen via de website van Chabliz, https://www.chabliz.com.
    Het artwork is verzorgd door David Gosker (collages) en Karianne Hylkema (grafisch ontwerp).

    Op Spotify kun je het album hier vinden: https://open.spotify.com/album/6S2bGICNdcWgVbIMfpWU1X?si=rl6yXlMQQXWUiEkqyk21kg
    De lyrics vind je o.a. op de website https://www.chabliz.com

    Een downloadlink (aif/wav) naar een deel van de songs vind je hier op Soundcloud Pro:
    https://soundcloud.com/chablizpopnoir/sets/heroes-and-foes-album-chabliz?si=53b9c3bbd11c496296ee854e4e4b4b75&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

    We zouden het heel leuk vinden als jullie er aandacht of een recensie aan willen besteden op jullie website. Desgewenst kunnen we een fysiek exemplaar toesturen.

    Hartelijke groet!

    Namens Chabliz
    Petra

    https://www.chabliz.com
    info@chabliz.com

 3. Beste redactie van File Under,

  Graag stellen wij ons even aan u voor. Wij zijn Oscillys, een Nederlandse Progressieve Rock/Metal band. Op Donderdag 23 September brachten wij ons debut album ‘From The New World’ uit. Een album met een verhaal waarmee we de luisteraar op onze reis willen meenemen.

  * Waarom berichten we u *

  Dit jaar hebben we hard gewerkt aan onze muziek, productie, en alles wat daarbij komt kijken. Onze muziek is inmiddels beschikbaar op alle grote streamingdiensten.

  Uiteraard zijn wij erg trots op onze eerste plaat, maar uw recensie is voor ons minstens net zo belangrijk. Buiten het feit dat we ook opzoek zijn naar een nieuw platform om potentiële luisteraars te bereiken, zouden we graag van jullie professionals horen hoe jullie ons album ontvangen.

  We hopen dan ook van u te horen!

  * Over het album *

  Met 8 diverse nummers doen wij een poging de luisteraar op een surrealistische wijze mee te nemen in een verhaal waarin de hoofdpersoon zich in een volledig onbekende omgeving zijn/haar weg zal moeten vinden.

  Waar aan het begin van de reis de hectiek van de vele onbekende gebeurtenissen nog regeert, zal de luisteraar zich in een 35 minuten durend verhaal steeds makkelijker kunnen aanpassen aan de nieuwe omgeving tot deze zich volledig thuis voelt in deze ‘New World’.

  Ons verhaal wordt ondersteund met muziek die enerzijds een ruiger randje heeft, en anderzijds een dromerige ambiance biedt. Het verhaal wordt door onze zangeres als hoofdpersoon aan elkaar gezongen.

  Ons album ‘From The New World’ in slechts 4 minuten?
  https://www.youtube.com/watch?v=7GRAP1SQmD0

  * URL’s naar onze kanalen *

  Official Webpage:
  https://oscillys.com

  Listen on Spotify:
  https://sptfy.com/oscillys

  Watch on YouTube:
  https://youtube.com/oscillys

  Like on Facebook:
  https://facebook.com/oscillys

  Follow on Instagram:
  https://instagram.com/oscillysmusic

  Bedankt voor uw aandacht!

  Met vriendelijke groet,
  Team Oscillys

 4. Graag wil ik jullie attenderen op mijn nieuwe cd ‘My Treasures’ door Hark! en Co. Aan dit album hebben verschillende Nederlandse zangers hun medewerking verleend, zoals Henk Hofstede (Nits), Spinvis, Jelle Paulusma en Vera van der Poel. Hark! en Co maakt vintage popmuziek op beroemde teksten van dichters zoals Robert Louis Stevenson en anderen met een klassiek instrumentarium waaronder viool, cello, gitaar. Ik zou het heel leuk vinden als jullie aandacht aan het album zou kunnen besteden bijvoorbeeld met een recensie. Met alle plezier stuur ik jullie een fysiek exemplaar op, of ik stuur het album digitaal. Uit onvrede over Spotify hebben wij ervoor gekozen niet meer op dit streaming platform te zijn.

  Wat zeggen de zangers over Hark! en Co:

  Henk Hofstede: “Pictures from the Gone World”.
  Spinvis: “Wat een wonderlijke wondertjes weeft u toch”.
  Jelle Paulusma: “Heel Brits”.

  Ik hoop iets van jullie te horen!

  Met vriendelijke groet,

  Harke Jan van der Meulen

  http://www.harkejan.nl

 5. Beste redctie File Under
  Graag wil ik je attenderen op mijn nieuwe Hark! en Co album ‘the Playful Maziness of Art’, met gedichten van Edgar Allan Poe, door mij op muziek gezet. Gastzangers zijn dit keer: Ricky Koole, Hans Croon (the Dutch), Jelle Paulusma (Her Majesty) en Vera van der Poel. Met alle plezier stuur ik je de cd toe maar je kunt de muziek ook beluisteren via deze link op spotify:
  The Playful Maziness of Art – Album by Hark! en Co | Spotify
  Of via de homepage van mijn website.
  Ik hoop iets van je te horen,
  vriendelijke groet,
  Harke Jan van der Meulen
  http://www.harkejan.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven