Coem – Bandwi(d)thconsiderations

Ha! Een band die maar één pootje meer in zijn naam heeft dan ik, dat zou wat moeten zijn dat Coem zou je zeggen. In ieder geval wel een reden om eens te luisteren. En naar ik me meen te herinneren was OOR ooit over hun eerste zilveren schijfje wel aardig positief. Dat Coem uit België komt zou bijna garant kunnen staan voor kwaliteit, want af en toe lijkt het wel of ze daar teveel leuke bandjes hebben. Maar gelijk bij de eerste track (“How I remember”) irriteert het stemgeluid van zanger me. Bovendien is het Kyuss-gitaargeluid uit de Hasseltse zandgronden getrokken in plaats van uit de schroeiende Desert Valley waardoor het dof en mat klinkt in plaats van heet. De rest van de plaat komt het niet meer goed tussen Coem en Coen. Te veel rifjes rafjes en tierlantijntjes aan de nummers die het spannend zouden moeten houden, maar in mijn oren blijkbaar niet de juiste plaats weten te vinden. Nederland levert in dit post-rock-genre een stuk interessanterer bands af in bijvoorbeeld de vorm van Lawn en de Mercy Giants. In dit geval gaat “Het komt uit belgie en dus is het goed” wat mij betreft dus niet op. Nog positieve puntjes dan? Ja hoor: de site en hoes zijn wel fraai.

File: Coem – Bandwi(d)thconsiderations
File Under: Betere nederlandse alternatieven voor handen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven