Echos Minor – Constant Exposure

Grond is samen met Zabel-muziek en Transformed Dreams één van de leukste (kleine) ‘underground’-labels in Nederland. Tot nu toe bracht Grond twee full albums uit: Lawn – Lawn-dro-mat en AU – Non-Existing Input. Daar kan nu Echos Minor – Constant Exposure aan toe gevoegd worden. Het zestal van Echos Minor dat elkaar nog kent van de middelbare school uit Drachten is nu een jaar of twee bezig. Hun eerste demo “Read Me Rona” trok de aandacht van de VPRO en haalde ook één van de demontage-CDs van de Fret. Deze track is nu de prettig in het gehoor liggende opener van hun eerste CD. Je fluit het liedje zo mee en dat geldt eigenlijk wel voor de hele CD. Allemaal hele melodieuze liedjes. Alleen alleen door akoestische gitaar begeleide “Hersickness” is een beetje een vreemde eend in de bijt. Attention Treated Precious klinkt als Beautiful South met een bite (precies wat BS ontbeert) en in andere de andere songs schieten referenties aan bands als Beatles, Daryll-Ann, Johan en Guided By Voices door je hoofd. Dat zou slechter kunnen, niet? Toch geven vooral de met mate gebruikte blazers de muziek best wel een eigen geluid. Het niveau van de genoemde bands halen ze nog (net) niet, maar het zou me niets verbazen als hun tweede plaat, zo die er komt, een waar briljantje zal zijn.

File: Echos Minor – Constant Exposure
File Under: Tussen Beatles en Guided By Voices

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top