Hot Hot Heat – Make Up The Breakdown

Ik dans nooit. Of beter, ik dans nooit meer. Vroeger, zeg maar ergens halverwege jaren 80, danste ik nog wel eens wat, maar nu denk ik: aan mijn lijf geen polonaise. En toch kan ik bijna niet stilzitten nu ik “Make Up The Breakdown” van Hot Hot Heat op heb staan. Wat een plaat. Bij de eerste tonen springt de energie je al te gemoed en word ik overvallen door jaren 80 sentiment. Zanger Steve Bays klinkt af en toe klinkt als Robert Smith van the Cure, maar dat stoort me eigenlijk geen moment en dat doet Smith wel in de meeste Cure-nummers.. Hot Hot Heat brengt een catchy soep van new wave, punk en toch ook wel moderne geluiden. De electronische piano en orgel zijn lekker retro. Vanaf het intro van ‘Naked in the City’ tot het op één na laatste nummer ‘Save us S.O.S.’ staat deze CD vol grillige onweerstaanbare hooks waarbij je af en toe moet denken: “Shit dit ken ik”. Het antwoord waar ze het van ‘geleend’ hebben schuldig blijven, want dan moet ik mijn danspasjes al weer aanpassen aan het volgende nummer. Alleen afsluiter “In Cairo” vind ik een wat minder(e) (uptempo) nummer voor, de rest is het één groot alternatief dansfeest. Maar op ‘In Cairo’ kun je dan wel weer schuifelen met je lief. Of even rusten en een pilsje drinken. Gelukkig duurt “Make Up The Breakdown” maar iets meer dan 32 minuten. Langer houd ik het toch niet meer vol op mijn leeftijd, en als je betere conditie hebt druk je gewoon op de repeatknop en begint het feest zo opnieuw!

File: Hot Hot Heat – Make Up The Breakdown
File Under: Ik dans dus ik besta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven