Midnight Oil – Capricornia

Midnight Oil is niet meer en dat is mooi shit. Althans ik vind dat Midnight Oil niet meer is zonder Peter Garrett. Het schijnt dat de rest van de heren nog wel doorgaat, maar zonder dit boegbeeld kunnen ze toch moeilijk onder die naam door blijven gaan? Net zoiets als INXS zonder Michael Hutchence. De stem en mimiek van Garrett, er zijn er niet vele die dat zo uniek doen als Garrett. In een kleiner 25 jaar heeft Midnight Oil een meer dan behoorlijk oeuvre af geleverd. Enige smetje wat mij betreft is de live-plaat Scream in Blue die ik niet echt geweldig vind. Het was al weer een tijdje geleden, februari om precies te zijn, dat hun nieuwste (en waarschijnlijk laatste?) plaat Capricornia uitkwam in Australie. Nu bijna een jaar later kunnen wij ook genieten van deze plaat. Daarop hadden we op zoethoudertje The Real Thing uit 2000 na al weer 5 jaar moeten wachten. Eigenlijk dacht ik dat ze al uit elkaar waren zelfs. Een maand of twee geleden dook echter het gerucht op dat ze naar Nederland zouden komen voor optredens en dat was iets om naar uit te kijken. Midnight Oil is gewoon één van die bands die op plaat (nog) tien keer beter zijn dan op CD. De nummers leven live gewoon veel meer dan op CD. Op deze nieuwe plaat wordt de live-vibe beter gevangen dan op zijn 2 voorgangers (niet die unplugged natuurlijk). Met als uitgangspunt Xavier Herbert’s novelle ‘Capricornia’ en haar karakters is de oorspronkelijke plaat 11 tracks lang pakkend. De europese editie krijgt zelfs nog twee bonustracks inclusief een mooie uitvoering van ‘The Pub with No Beer’. Niet vele nieuws onder de zon hoor, maar gewoon het vertrouwde geluid en klasse. Als het hun laatste plaat wordt, dan is dit een mooi afscheid. Komt er nog nog meer dan zal het me benieuwen wat de heren zonder Garrett klaarmaken.

File: Midnight Oil – Capricornia
File Under: Auzzie Rock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven