Boysetsfire – Tomorrow Come Today

Druk je de nieuwe CD Tomorrow Come Today van Boysetsfire in je CD-speler blaast die je binnen de duur van het eerste nummer bijna ondersteboven. Zanger Nathan Gray brult je aardig overhoop in dit furieuze “Eviction Article”, dat wel doet denken aan Biohazard waarin hij gelijk laat horen wat hij aan gymnastiek kan met zijn stembanden. Van hard melodieus tot een echt furieuze brul en als het moet binnen een fractie van een seconde. Knap, maar alleen hard melodieus, op zijn best heeft Gray wel wat weg van Keith Caputo, had wel volstaan eigenlijk, want dat doet niet zo pijn aan de oren, alhoewel het in het bijna als een opgefoktere Henry Rollins klinkende “Release the Dogs” weer wel top klinkt die combinatie. Muzikaal zit het verder allemaal wel snor overigens. Hard en melodieus bewijzen maar weer eens prima samen te kunnen gaan op deze plaat. Van een ooit hardcore monster is Boysetsfire zich gewoon aan het ontwikkelen tot een volwassen bijna hardrock beest, misschien wel tot groot verdriet van de oude schare aan fans, maar stilstand is achteruitgang en achteruitgang is slecht. De teenage anger maakt plaats voor hun zorgen om de ontwikkelingen in de maatschappij. Vooral post 9-11 komt nogal aanbod en de gezaghebbers komen er niet echt gunstig vanaf. Een stuk minder in ieder geval dan Boysetsfire zelf met deze plaat dat met Tomorrow Come Today de hooggespannen verwachtingen na de EP Live For Today inlost, zonder concessies gedaan te hebben aan hun grote platenmaatschappij waar dit hun eerste volledige CD voor is.

File: Boysetsfire – Tomorrow Come Today
File Under: Zachte hardcore?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven