Holopaw – Holopaw

Alt.Country liefhebbers kunnen hier wel vast stoppen met lezen, naar de winkel gaan en Holopaws debuutalbum blind aanschaffen. Zanger John Orth zou je kunnen kennen van Ugly Casanova‘s Sharpen Your Teeth van vorig jaar waarop hij op twee van de langzamere nummers meedoet en deze ook schreef. Op Holopaw krijg je tien ietwat weemoedige liedjes voorgeschoteld met grotendeels traditionele instrumenten (u weet wel akoestisch, viool, slide, brushes op de drums) maar juist door ook gebruik van wat spaarzame electronica (“bijvoorbeeld in het betoverend mooie “Abraham Lincoln”) onderscheiden de liedjes zich van de standaard alt.country die mij normaal niet zo heel veel doet op een uitzondering na. Dromerig, onconventioneel, soms wat spooky indie-country zoals Wilco op Yankee Hotel Foxtrot laat horen, met een stem die wel wat wegheeft van Will Oldham. Muzikale schoonheid gebaseerd op een traditioneel geluid, met moderne invloeden in combinatie met fascinerende anno-nu teksten. Wat wil je nog meer?

File: Holopaw – Holopaw
File Under: Alt.Country, tussen Wilco en Will Oldham

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top