Stretcher – Stretcher

Zeker als je een CD van een jou onbekend bandje krijgt ga je zoeken naar referenties voor wat er in de CD-speler ligt. Bij Stretcher moest ik in eerste instantie en eigenlijk nog steeds wel denken aan Bettie Serveert. Na een paar keer luisteren moest ik het toch wel iets bijstellen. Het lijkt vooral ook op wat anders, maar ik was de bandnaam vergeten. Beetje speurwerk leverde al snel de naam Capablanca? Pak ik het mooie hoesje erbij van Stretcher, blijkt zangeres Pien van Capablanca? nu dus in Stretcher te zingen. Eigenlijk moet je je dan moeten schamen, want de A-CD van Capablanca? staat bij de C in de platenkast thuis. Openingstrack “Eleven” van deze 5-track had me door de ronkende gitaaropening (Neil Young?) op het verkeerde been gezet. Van de vijf tracks zijn er vier in de roos. Alleen het Gigantjes-achtige “1:25” is een beetje een (lelijke) eend in de bijt. Daar staan echter pareltjes tegenover als het gedeeltelijk tweestemmige “Stevie” en “Case of Affair”. Pien wint je snel voor zich met haar zijdezachte loepzuivere stem en de band die haar begeleidt is een stuk beter dan vroeger bij Capablanca? Het enige vervelende is dat de CD maar een kleine 16 minuten duurt, maar daar is de prijs dan ook wel weer naar.

File: Stretcher – Stretcher
File Under: Aangename gitaarpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven