Janika – Believer

CDs uitbrengen is voor Janika meer een last dan een lust volgens mij. Hun pittige mix van blues/funk/soul leent zich namelijk bij uitstek om de pannen van het dak te spelen. Je weet wel, zoals bands als Mother’s Finest, onze eigen Gigantjes en Melissa Etheridge, of voor de ouwe lullen onder ons, Stone the Crows met de weergaloze Maggie Bell, die een strot had om te zoenen. De klein van stuk zijnde Janneke Bosveld van Janika is daar, net als stadsgenote Anouk ook mee gezegend. Net als haar heeft Janika de Haagse podia al lang veroverd. Dat de band goed op elkaar is ingespeeld hoor je op de EP Believer. Deze klinkt misschien iets teveel alsof hij in één take is opgenomen op een podium zonder publiek, maar de gedrevenheid druipt van de stevige rocksongs af. Dan mogen songs best wel een beetje cliché klinken, maar ik kan je op een briefje geven dat je songs als “Forsake Me” zo meelalt in de kroeg waar Janika optreedt. Op CD klinkt het al als een geheide meezinger, dat kan onder het genot van bier alleen maar beter worden.

File: Janika – Believer File Under: Pubrock met flinke strot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top