VA – Popronde 2003

Lovenswaardig initiatief, die popronde. Ooit in 1994 begonnen in alleen Nijmegen, kunnen bandjes nu op tien plaatsen in het land optreden. Als je goed genoeg bent natuurlijk. Want zo luisterend naar de bands die op de promo-cd staan van de popronde 2003, kwam kom je toch wel tot de conclusie dat je van meer dan behoorlijk niveau zijn om deel te mogen nemen. De genres zijn lekker divers (van fluisterpop tot electronica tot punkrock tot hiphop) en bijna allemaal bandjes die wel van het niveau zijn dat ze een platencontract verdienen. Beetje jammer alleen dat met A Balladeer afgetrapt wordt, want “Swim With Sam” van deze winnaars van de Buzz 3FM Awards 2002 is ondertussen al zo vaak op de radio geweest dat’ie bijna gaat vervelen. Met kop en schouders steekt voor mij Templo Diez er bovenuit. Hun spooky bijdrage ‘Sedan’ doet niet onder voor het beste werk van Sparklehorse. Niet verbazingwekkend dat zij ondertussen al wel een platencontract hebben. Hetzelfde geldt overigens voor het beklemmende Moodswing. Voor Woost zal het ook wel niet lang duren, te beoordelen naar het dynamische “This Mess”. Zeker vier bandjes om eens te gaan bekijken als ze bij jou in de stad (of buurt) optreden tijdens de popronde. Als je een beetje geluk hebt kun je dan ook nog dit gratis CDtje scoren, want is vijf kwartier plezier. Maar ga ook zeker de andere bandjes (Eleven, The Rotterdam Ska-Jazz Foundation, The Proov, Cyozlab, SAD-O-SKY, Zingari, The Doubleshots, Arthur, Audiosleeper, Kemphanen, Lambert, Sandusky, Blz.15, Flowriders, Niningkata en The Gecko Brothers en de rest) checken! Overigens… hoor ik daar in “Als de zon niet meer schijnt” van de Kemphanen nu echt “In het Donker” van Erik Mesie voorbijkomen? Als Toontje Lager maar niet meer bij elkaar komt!

File: VA – Popronde 2003 File Under: Grand Cru van de (veelal) ongetekende bands

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven