Jackie-O Motherfucker – The Magick Fire Music / Wow!

ATP

The Magick Fire Music en Wow! bracht Jackie O-Motherfucker tot nu toe alleen op vinyl uit via Thurston Moore’s Ecstatic Peace label en Fisheye recordings. En dan ook nog eens in een hele kleine oplage (400 stuks). Allemaal al lang uitverkocht natuurlijk. Nu brengt ATP-music deze twee platen samen uit als dubbel cd. Meer dan terecht, want deze twee platen verdienen het om door meer mensen beluisterd te kunnen worden, dan alleen die 400. Ik vraag me alleen af of er veel mensen zijn die deze twee platen achter elkaar uit kunnen zitten. Niet omdat ze slecht zijn. Integendeel zelfs. Deze twee cd’s vol avantgardistische rock uitzitten vergt gewoon veel van je. Je moet stinkend je best doen om je concentratie dik twee uur lang vast te houden en eigenlijk kun je er niets naast doen, dus ook geen krant lezen. Het beste is buiten in het donker te gaan zitten met de Cd’s in je discman zodat je niet afgeleid kunt worden. Haak je namelijk eenmaal af dan is het verdomde lastig om weer in te haken op hun, grotendeels, chaotische minimalistische abstracte tracks, die over de grens gaan die Godspeed! You Black Emperor cs. niet durven te overschrijden. Zet er dus niet te voorzichtig je tanden in, maar bijt goed door! Want als je je éénmaal gewonnen geeft voor experimenteerdrift van JOM, dan wordt je ook rijkelijk beloond met veel niet alledaags moois. Niet echt voor mensen met een korte concentratieboog dus.

File: Jackie-O Motherfucker – The Magick Fire Music / Wow!
File Under: Avant-garde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven