Lowgold – Welcome To Winners

“Oh Well, wherever, wherever you are, Iron Maiden’s gonna get you, no matter how far. See the blood flow watching it shed up above my head. Iron Maiden wants you for dead”, zong Paul Di’anno op de debuutplaat van Iron Maiden in 1980. Je verwacht toch niet dat zij er een kleine 25 jaar later, misschien een beetje indirect dat wel, er voor zorgt dat de perfecte kruising tussen Coldplay en Del Amitri gered wordt van de ondergang? Het gebeurde Lowgold dus wel. Toen Nude Records op zijn gat ging, zaten er nogal wat bandjes in één keer zonder platencontract. Voor een band als Suede was het niet zo lastig om ergens anders weer een platencontract te scoren. Lowgold leek lange tijd het kind van de rekening te worden en gedoemd om voorgoed van de aardkloot te verdwijnen door alle tegenspoed. De redding kwam dus uit onverwachte hoek: Iron Maiden. Of, beter eigenlijk, Sanctuary Records dat Lowgold onder haar hoede nam. Onbegrijpelijk dat ze niet sneller opgepikt werden, want je zou verwachten dat er na het, vooral in de UK overigens, succesvolle debuutalbum toch wel wat interesse voor hen zou zijn? Maar goed dat probleem van die platenmaatschappij is dus opgelost en dat is maar goed ook. Voor hetzelfde geld hadden we Welcome To Winners nooit gehoord en dat zou doodzonde zijn. Welcome To Winners is gevarieerder (vooral in tempo) en bevat domweg gewoon veel sterker songmateriaal dan debuut Backward Of Square. Dromerig met prachtig weemoedig gitaarwerk met altijd de ietwat rauwe maar behaaglijk warme stem van Darren Ford als rustpunt, met als hoogtepunt “Keep Your Gun Dry” met haar subtiele electronica. Met dank aan Iron Maiden.

File: Lowgold – Welcome To Winners
File Under: Tussen Coldplay en Del Amitri

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven