Tex La Homa – If Just Today Were To Be My Entire Life

Uniek is de Brit Matt Shaw niet met zijn mengelmoes van lo-fi gitaren en elektronica, dat wordt meer gedaan. Toch heeft het wel wat eigens wat hij onder de naam Tex La Homa je influistert op zijn tweede plaat If just today were to be my entire life. Zijn vorige plaat Dazzle Me with Transience werd in select gezelschap lovend ontvangen. En ik moet zeggen dat If just today were to be my entire life inderdaad ook een zeer aangenaam luisterplaatje is. Op Low-achtige wijze praat Matt Shaw zacht in je oor. Vooral in de tracks waar de elektronica niet opgebouwd word rond een strakke beat is, maar drijven op spooky soundscapes laat Shaw horen dat hij in staat is tot iets meer dan aangenaams. De beat in bijvoorbeeld “Wrote To Say” en delen van “Either Way” en “When You Close Your Eyes” klinken mij iets te kil en dissoneren bijna bij de rest van deze nummers. Meer iets wat een tweedehands remixer er bij zou voegen om het vervolgens uit te brengen onder eigen naam. Dan kan Tex La Homa het beter doen zoals in openingstrack “Closer” en “In the Clouds” waar de drums organischer klinken en daardoor gelijk ook een stuk aangenamer. In die laatste doet Shaw me overigens met een beetje goede wil denken aan U2. Zweverig als Flying Saucer Attack en ook the Notwist is nooit ver weg, al ontbreekt het op If just today were to be my entire life dan wel het kabaal dat the Notwist ook nog wel eens wil produceren. Typisch zo’n bandje dat hoge ogen gegooid zou hebben in de hoek van het helaas ter ziele gegane fanzine Rebound.

File: Tex La Homa – If Just Today Were To Be My Entire Life
File Under: Indie Electronica Singer Songwriter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top