The National Anthems – Before the Storm

Het wordt keer op keer weer bewezen, de mooiste britpop komt al lang niet meer van dat eiland dat links van ons ligt. De mooiste britpop komt uit Scandinavië. Nu zijn het weer Zweden, The National Anthems, die je hart veroveren met zoetgevooisde melodieuze britpop a lá Coldplay die ze opruwen met een rasp van Amerikaanse indie uit de school van Jimmy Eat World, waardoor de lieve liedjes allemaal net wat meer venijn krijgen. De band rond zanger/gitarist Robert Stålbro is sinds 2000 actief en komt uit Karlstad. Nadat ze door Deep Elm in 2002 uitgenodigd werden een nummer bij te dragen aan Emo Diaries No.9, Sad songs remind me dat afgelopen juni verscheen en waar At The Close Of Every Day overigens ook een track aan bijdroeg, ging het allemaal erg snel met deze Zweden. Before The Storm klinkt echter alles behalve als een plaat die gehaast in een achternamiddag is opgenomen. Zeker voor de mensen die de Denen van Saybia te zoet en te lief vinden en wel wat meer ballen (of bombast zo je wilt) willen horen komen op Before the Storm een stuk beter aan hun trekken. Luister maar naar The Long Road dat je kunt downloaden van hun site.

File: The National Anthems – Before the Storm
File Under: Britpop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven