Isildur's Bane – Mind Vol. 4: Pass

Krijg nou wat! Snel het hoesje erbij pakken. Oh nee, nu is het al wat minder. Het leek er toch echt eventjes op dat Tori Amos voorbij kwam in de eerste minuut op de nieuwe plaat van Isildur’s Bane en daarna Paula Cole. Dat zou toch eens wat geweest zijn! Je ziet het zo voor je tijdens het wekelijkse bandoverleg: “Zullen we voor Mind Vol. 4: Pass voor het eerst in 20 jaar Isildur’s Bane maar eens gebruik maken van zang? Mind staat immers voor Music Investigating New Dimensions ” De één verslikt zich in zijn koffie, de anders krijgt spontaan de slappe lach, maar na wat geouwehoer heen en weer komen ze toch tot de conclusie dat het wel weer een uitdaging is om de zang als instrument in te passen. Laten we dan gelijk maar voor het beste gaan wat beschikbaar is. Wie heeft de nummers van Tori Amos, Paula Cole en Peter Gabriel bij de hand? Niemand natuurlijk. En daarom doen Mariette Hansson, Anna Lönnberg en Christof Jeppsson de zang en zij doen hun werk meer dan voortreffelijk. Zelfs zo goed dat je je af gaat vragen waarom Isildur’s Bane deze stap niet veel eerder genomen heeft. Niet dat hun vorige werk niet goed was. Integendeel zelfs. Op Mind Vol. 4 is het alleen door de vocalen allemaal beter in balans. Het is als Peter Gabriel die in zee gaat met symfo muzikanten die wel in zijn voor een avontuurtje en lange neus maakt naar de saaie pieten die Genesis geworden zijn.

File: Isildur’s Bane – Mind Vol. 4: Pass
File Under: Music Investigating New Dimensions, maar je mag ook klasse symfo zeggen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven