Fiel Garvie – Leave Me Out Of This

Zijn drones outdated? Kan shoegazing anno 2004 nog wel? Of was dat iets van pak-em-beet rond 1995? En nog wat eerder. Verjaart zo’n genre? Shoegazers zijn toch wel van alle tijden? Fiel Garvie is in ieder geval diep geworteld in die tijd. Met Leave Me Out Of This zal Fiel Garvie er in ieder geval niet aan ontkomen om vergeleken te worden met bands als the Cranes, Lush cs. Deels grijpt het ook nog wat verder terug tot de tijd van Velvet Underground and Nico, wel een nette versie dan. Zangeres Anne Reekie is hier natuurlijk voor een groot deel de oorzaak van met haar hijgerige stem, die af en toe zelfs klinkt als het kleine zusje van Sinead O’Connor. Dromerig, beetje naïef zweven de liedjes je tegemoet en zingt Reekie je bezwerend toe. Toch is het niet een en al onschuld. Eeuwige dromers kunnen ook venijnig zijn! In “Talking A Hole In My Head” laat dit grotendeels rustig voortspinnende poesje toch even een keer flink haar nagels zien en zet die even flink in je handen. Maar als je haar vervolgens weer op haar favoriete plekje tussen de oren kriebelt keer de rust weer snel terug en spint ze rustig verder en jij geniet van haar zachte huid, maar bent wel gewaarschuwd. Al die bands uit de jaren 90 mogen dan inmiddels opgedoekt zijn of verworden zijn tot lachertjes van zichzelf, als Fiel Garvie met Leave Me Out Of This in ieder geval iets bewijst is het wel dat shoegazing eigenlijk helemaal niet verjaart.

File: Fiel Garvie – Leave Me Out Of This
File Under: Shoegazer dreampop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top