Neurosis & Jarboe – Neurosis & Jarboe

Goddomme houd op! Dat waren de woorden in mijn hoofd tijdens de eerste veertig seconden van deze Cd. Neurosis & Jarboe (ex Swans)) begint namelijk met een pieeeeeeeeeeeeeep. En dat doet zeer aan je oren als je je diskman op een te hoog volume hebt staan. Het zal wel het opladen van de machinerie zijn wat je hoort, want na die veertig seconden zijn de accu’s vol en neemt deze gelegenheidscombi je een uur lang flink te grazen. Het is angstaanjagend om Jarboe eerst eindeloos repeterend te horen zingen “I tell you if God wants to take me, me he will” om vervolgens het gehijg van haar aan te horen alsof ze, opgezweept door de bonkende tribal drums, inderdaad bereden wordt door Hem, Waarbij je het vermoeden krijgt dat niet Hij de baas is maar zij de touwtjes strak in handen heeft. Het zet wel de toon voor de rest van de plaat. Je gemoed wordt ook na deze heftige opener regelmatig behoorlijk op de proef gesteld. Met beangstigende intensiteit kreunt, steunt, krijst, fluistert en overschreeuwt Jarboe zich over het kille ruwe granieten fundament van Neurosis. Af en toe vrees je even voor haar stem en of je niet snel bedolven zult worden door haar maaginhoud als ze van pijn kermend “Erase” naar een einde schreeuwt. Meesterlijk! Wonderbaarlijk ook hoe deze plaat klinkt als een geheel als je je bedenkt dat Neurosis en Jarboe zich geen moment samen in de studio bevonden hebben. Goddomme wat heavy, intens en geweldig. Goddomme ga dooooor!

File: Neurosis & Jarboe – Neurosis & Jarboe
File Under: Heavy shit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top