A Day's Work – Drowning in what I believe

Altijd fijn als er naar je geluisterd wordt. Helemaal als dat is door bandjes van wie je Cd’s bespreekt en vooral als ze met wat ze horen ook nog’es wat doen. Nou ja, laat ik me maar niet teveel verbeelden. Feit is wel dat A Day’s Work sinds hun debuut-Cd Above and Within juist dat veranderd heeft waar ik toen over viel. Above and Within fladderde teveel en miste een daardoor een stevige rode draad. Dat is op deze tussenstap naar een volgende full-Cd een stuk beter voor elkaar. Vakkundig heen en weer schuivend tussen rock en emo staat deze 4-track EP Drowning in what I believe namelijk wel als een huis. De stem van Paul Glandorf is helder, misschien een beetje licht, maar zeker als bassist Michiel Rietveld zich er tegenaan gaat bemoeien (lees: schreeuwen) dan werkt dit verdomd goed samen. Voeg dat bij de stuk voor stuk pakkend in het oor liggende tracks (waarbij in “Around My Head” leentjebuur wordt gedaan bij “I Will Follow” van U2) en het fanatisme waarmee A Day’s Work haar ‘product’ aan de man brengt (Above and Within is dus gewoon strak uitverkocht) en je weet gewoon dat ze het nog wel een eind verder gaan brengen dan alleen Alkmaar en omgeving. Nu alleen die bio nog eens goed herschrijven voor die tweede Cd, want het rijtje My Vitrol, Filter, The Cure en Coldplay moet ofwel herzien ofwel ingedikt worden.

File: A Day’s Work – Drowning in what I believe
File Under: Emo-Rock
File Audio: [ Here I Am ] [ Around My Head ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven