Phoenix – Alphabetical

Wie ooit in Phoenix (Arizona) is geweest verwacht bij de bandnaam Phoenix vast en zeker muziek met de klank van smeltend asfalt. Zelden was ik op een plek waar het heter was dan in de straten van deze stad. In Nederland puilen de straten uit tijdens Koninginnedag, op 4 juli overdag hoor je in Phoenix alleen de zon branden. Maar Phoenix is dus geen loeihete muziek, wel relaxed en dansbaar. Wie het hoesje – waar de band op staat – even achteloos terzijde legt en alleen luistert zou zelfs kunnen denken dat het hier om een eenmansproject gaat. En dan één waarin een handige knutselaar op knappe wijze de link weet te leggen tussen Neptunes, Prince en World Party. Phoenix, ik was ze eerlijk gezegd een beetje vergeten en daarin sta ik vast niet alleen. Ondertussen is Alphabetical gewoon het tweede album van dit Frans kwartet. Phoenix heeft in alle rust gewerkt aan deze opvolger die ze vier jaar na het uitbrengen van hun – terecht – de hemel ingeprezen en goedverkopende debuut United ijzersterk weer in de spotlight zet. In twee jaar heeft Phoenix haar ideeën voor nummers en potpourrie aan stijlen van het debuut ingedikt tot 37 minuten, tien makkelijk in het gehoor liggende en bedansbare popliedjes voor een ontluikende lente, met als ijzersterke eerste troef de single “Everything is Everything”.

File: Phoenix – Alphabetical.
File Under: Welkom terug! We hebben u niet gemist, maar zijn blij met uw terugkeer
File Video: [ Everything is Everything ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top