Piano Magic – The Troubled Sleep Of…

Piano Magic is al zwerfkat vanaf haar eerste Cd. Zo ongeveer elke release die deze Londense formatie uitbracht, verscheen op een ander label. Het lijkt er wel op of ze nu daar een einde aan willen maken en zich eindelijk op hun plaats voelen bij het Spaanse Green UFOs-label. Met een ferme klap van de deur opent The Troubled Sleep Of Piano Magic met “Saint Marie”, alsof ze blij zijn dat ze van de last van het 4AD-label verlost zijn. Het kan ook zijn dat ze met die ferme klap Writers Without Homes, hun vorige plaat, buiten willen sluiten. En dat zou terecht zijn, want dat was een ronduit zwakke plaat. Na de galmende repeterende gitaarpartijen in “Saint Marie”, ondersteunt door van links naar rechts schietende elektronische drums en een sobere toetsenpartij volgen nog negen grotendeels ingetogen nummers in post-rock-sferen. De aanvallen van gitaargeweld zijn slechts spaarzaam, maar worden met grote precisie geplaatst in “Speed the road, Rush the light” en “Luxembourg gardens”. Mysterieus en donker, net niet gitzwart. Naast de fluisterende ijle zang van Glen Johnson is er op The Troubled Sleep Of… ook (weer) een rol voor Klima‘s Angele David-Guillou, die gezegend is met een aangename warme stem en dat is een aangename aanvulling. Nee, ik zie geen reden waarom Glen Johnson vannacht zou moeten liggen woelen in zijn slaap. The Troubled Sleep Of Piano Magic is zijn revancheplaat. De zwerfkat heeft een thuis gevonden.

File: Piano Magic – The Troubled Sleep Of…
File Under: Geruststellende plaat
File Audio: [ Saint Marie ] [ Comets ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top