The Dust Connection – Demo 2003

Ik blijf het eeuwig zonde vinden dat de stekker uit Forever Times getrokken is. Hun eerste demo was al veelbelovend, de Cd die ze vervolgens in 1999 uitbrachten was nog veelbelovenderder. Toen bleef het stil, veel te lang stil. En het bleef stil tot de mededeling dat het doek voor Forever Times gevallen was. Bloed kruipt waar het niet gaan kan, maar stof is zo mogelijk nog hardnekkiger en ziedaar, uit de asresten van Forever Times ontstaat The Dust Connection Met drie leden van Forever Times aangevuld met een andere nieuwe zanger en toetsenist. Ik heb het idee dat er nog songmateriaal op de plank lag dat al voor Forever Times geschreven was en dat The Dust Connection hiermee aan de slag is gegaan. Terecht, want deze nummers met “Forever Times”-sfeer zijn inderdaad meer dan goed. Wel heb ik het idee dat Jeroen Voogd – zijn stemgeluid gaat de kant op van Kiss‘ Paul Stanley en Pain of Salvation’s Daniel Gildenlow – in die nummers af en toe een beetje moeite heeft met de zanglijnen. In mijn hoofd vervang ik hem dan even gemakkelijke door de prachtige stem van Laura van Driel om te horen hoe goed de nummers daadwerkelijk zijn. In “Desert Sessions” gaat Voogd het beter af en het afsluitende “Temporary” is hem op het lijf geschreven. De nummers zijn alle vier net een tikkie harder van Forever Times, maar minstens zo veel belovend. Hopelijk blijft het na deze demo niet net als bij Forever Times lang stil. Te lang stil om vervolgens…… het zal toch niet?

File: The Dust Connection – Demo 2003
File Under: Progressive Metal
File Audio: [ Armour To Shatter ] [ Desert Sessions ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven