Probot – Probot

Ik weet niet hoe het met jullie metal-verleden is, met het mijne gaat het best goed. Voor zover het niet vertroebeld is door de nodige bierconsumptie door de jaren heen. Maar eigenlijk ligt het ook een behoorlijk eind achter me. Met die huidige stromingen van (nu-)death- gothic- of doom- of vulwatandersinmetal heb ik niet heel veel meer. Maar als de dag van gisteren herinner ik me nog mijn eerste echte concert. Al was Vengeance, want dat zag ik toendertijd in Atak samen met een klasgenootje, meer hardrock dan metal. Het playbacken – door mij – van Vandenbergs “Pedal To The Metal” tijdens de uitvoering van traditionele musical in de zesde klas en het dito playbacken van Hello?se – door hen zelf – tijdens opname van “Je Ziet Maar” reken ik maar niet mee. Na Vengeance ging het snel harder. Al vond ik Metallica bij bij eerste beluistering maar poepiehard en bijna eng. King Diamonds Them. Snel volgde Sepultura, vlak na Beneath the Remains ook live in Metropool. Metal Hammmers uitpluizen. Doro aan het plafond. LP’s huren bij Bennie van de bieb, tapejes maken van oudere LP’s van Motorhead, overrompeld worden door Voivod. Ik zie het allemaal weer voor me nu Probot Probot in de speler ligt en al die helden van toen weer langs komen en ik zwelg in sentiment. Het wordt misschien nooit meer als toen, maar het bangt wel heerlijk weg!

File: Probot – Probot
File Under: DAVID GROHL RULES
File Video: [ Shake Your Blood ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven