The Elected – Me First

Als ik de recensie-cd Me First van The Elected binnenkrijg zonder booklet ben ik in eerste instantie niet erg enthousiast. Een hoesje is toch een eerst kennismaking. Vervolgens draai ik de cd op de achtergrond, waarbij ik een vreemde onderbreking hoor. Ik denk nog: “Dit is een extra beveiliging tegen het kopiëren. Veel gekker moet het niet worden. Fijn baantje heb ik tegenwoordig als recensent.” Het blijkt echter in het nummer “Go On” te horen. The Elected komt uit het zonnige Los Angeles, Californië. De grote man achter The Elected is Blake Sennett. Je zou hem al kunnen kennen als lid van de band Rilo Kiley. Samen met zijn drie andere partijleden maakt hij er een vrolijk klinkend country-achtig album van. Dit met name door de inbreng van Mike Bloom die de steel gitaar en harmonica voor zijn rekening neemt. Mike Mogis (Bright Eyes en The Faint) en Jimmy Tamborello (The Postal Service en Dntel) tekenen voor de onnodig modern aangezette productie. Het album houdt het midden tussen muziek van The Byrds, The Jayhawks, (het eerder genoemde) The Postal Service en Smokie. Dit laatste komt met name door de wat lijzige stemgeluid en de behoorlijk gladde nummers. En dat is geen compliment. Het zou kunnen dat het aan mezelf ligt, dat ik mogelijk niet open sta voor deze mierzoete country. Het zou ook kunnen dat het weer nog niet zonnig genoeg is. Mijn conclusie is echter dat ik weinig enthousiasme op kan brengen voor deze partij. Misschien dat ze jouw handen wel op elkaar krijgen. Probeer onderstaande mp3 eens zou ik zeggen.


mij=Sub Pop / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top