Beige GT – Cue

Je kunt over de muziekkeuze van de Duitsers van alles zeggen, er zijn zat met een goede smaak. In ieder geval de Duitsers van het olympische handbalteam. Want die hebben namelijk een nummer van Beige GT, “Heat”, uitgekozen dat hen moet leiden naar de olympische titel. Dat is wel heel andere én vooral ook betere koek dan de “Wij houden van Oranje”-meuk die wij straks weer over ons heen gestort krijgen als het Nederlands elftal vertrekt naar Portugoal. Al moet ik toegeven, op olympisch gebied was het voor Sydney iets beter met Golden Earrings “Yes! We’re On Fire”. Dat haalt het echter bij lange na niet bij het opzwepende “Heat”. De rest van de tweede plaat van Beige GT, Cue, is al net zo kostelijk. Een opzwepende mix van raggend gitaar- en hoekig drumwerk met flarden electro daar geraffineerd doorheen verwerkt . Als het gas er niet volledig opgaat doet het denken aan de comebackplaat van New Order uit 2001, Get Ready, gaat het gas helemaal open dan is Voicst – misschien wel de beste band van Nederland – niet ver weg en in de andere gevallen zwemt het tussen deze twee in. Als die Duitse handballers nog een maand lang gaan trainen op de klanken van Cue dan zie ik ze nog ver komen in het olympische torrnooi. Het wordt tijd dat het NOC/NSF Voicst inschakelt en zinspeelt op een strategische tegenzet….

File: Beige GT – Cue
File Under: Indie rock met olympische allure
File Audio: [ FAQ ]
File Video: [ Heat ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven