Audio Karate – Lady Melody

Eén van de aanleidingen voor File Under was ooit het verschijnen van wederom een overbodige single van Pearl Jam. Deze maakte maar weer overduidelijk dat Pearl Jam al lang had moeten kappen. Als Eddy Vedder tegenwoordig probeert ‘boos’ te klinken doe ik het óf in mijn broek van het lachen óf wil’em een aai over zijn bol geven en troosten. Eddy Vedder zou graag zo willen klinken als Art Bassios van Audio Karate, dat weet ik gewoon zeker. En dezelfde muziek zou Vedder ook dondersgraag willen maken. Uniek is de tegen punk aanleunende variant op emo natuurlijk niet, maar wat Audio Karate doet is wel overheerlijk. Catchy, poppy en hard gaan hand in hand op Lady Melody, dat goed is voor een enorme adrenaline kick. En Lady Melody is vooral ook een reuzensprong vooruit ten opzichte voorgangers Space Camp. Hierop wilde Bassios nog wel eens een tikkie zeurderig klinken. Dank gaat ook uit naar producer Bill Stevenson (Descendents) die de boel verdomdes goed en helder vastlegde voor het nageslacht. De passie spat uit de speakers en voor ik er erg in had zocht ik een nep-microfoon om fijn met Bassios mee te brullen zoals ik ook zo graag deed in de goede tijd van Vedder. Hopelijk verliest Audio Karate het heilige vuur minder snel…

File: Audio Karate – Lady Melody
File Under: Eat this, Eddy Vedder
File Audio: [Jesus is Alive and Well (and Living in Mexico)][Hey Maria]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven