Thé Lau – God van Nederland / Overspel

Volgens mij stonden bij mijn lichting studenten-op-kamers twee cd’s bij bijna iedereen in de kast: Blauw van The Scene en Ten van Pearl Jam. Ik verbaasde me er laatst over dat velen het bij The Scene bij Blauw gehouden hebben en van Pearl Jam nog wel meerdere albums kochten. Dat hadden ze beter andersom kunnen doen denk ik dan. Want Thé Lau heeft met The Scene zo ongeveer de meest consistente reeks albums op haar naam gezet die ik ken. Zeker als het om Nederlandse bands gaat. Het uiteengaan van The Scene deed me dan ook best een beetje pijn. Gelukkig gaf Lau al voor het uiteengaan van The Scene met het intieme 1998 aan solo ook uit de voeten te kunnen. Het daaropvolgende God van Nederland was meer Scene dan ik verwacht had. Beide platen zijn ondertussen uitverkocht, maar van God van Nederland is er nu een 2CD uitvoering. Met op het extra schijfje een deel van de God van Nederland-theatershow, twee tracks met het Metropole Orkest, “Onder aan de dijk” met Jacqueline Govaert in plaats van Sarah Bettens, een hippe samenwerking met Tom Holkenborg (Junkie XL) en twee erg mooie uitvoeringen met het Vlaams kamerorkest Prima la Musica. Al me al knap balen als je de enkele cd uitvoering al hebt. Het prijsverschil met de enkele is echter nihil, dus alle reden je collectie compleet te maken en de enkele God van Nederland aan zo’n ex-student met alleen Blauw in de kast.


mij=Idol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top