Migala – La Increible Aventura

Ik ben al weken aan het vechten. Niet vol continu natuurlijk, want dat houdt geen mens vol. Nee, dat vechten, dat gebeurt gedoseerd. Waarmee ik vecht? Met de tijger die Migala geschapen heeft. Het nare is dat die tijger onzichtbaar is voor me. Ja, op de hoes staat er één, maar zoals je weet heb ik geen dvd-speler. En dan is het lastig de filmpjes bekijken die staan op het tweede schijfje van La Increible Aventura. Migala heeft namelijk alle nummers op hun vijfde cd voorzien van een filmpje en levert deze gratis mee op dvd bij de cd. Maar daar heb ik dus niets aan en daardoor vecht ik tegen de beelden in mijn hoofd, die hun muziek in mijn grijze massa creëert. Want dat de muziek (waan)beelden op zal roepen in je weke delen, dat staat buiten kijf. Welke? Dat is en moeilijk zo in woorden uit te leggen aan een lezer. Daar moet je La Increible Aventura moet je toch zelf voor ervaren, lijkt me. Helemaal als je ongelofelijke avonturen niet schuwt. In elf nummers trekt Migala’s tijger je alle kanten uit. Van bijna angstaanjagende mathrock in “El tigre que hay en ti” tot melancholische dieptes in “Lecciones De Vuelo Con Mathias”, dat af en toe misschien een beetje teveel naar ‘standaard’-post-rock neigt. Dat is niet hun beste kant overigens. Migala is door het oerwoud struinend ver weg van de begane wegen op haar best.

File: Migala – La Increible Aventura
File Under: 1-0 voor de tijger
File Video: [El Tigre Que Hay En Ti]

One comment

 1. Hi, here (Spain) Migala is not considerated a great band as well as the most of people doesn’t listen Migala.
  Migala is a great spanish ban but here people is stupid because only listen latin music and all over that.
  If you talk about latin music …..yeahh!! it’s right!!!….. but if you talk about Migala…. What? What is it?.
  This is incredible but is true. Here is more rich Mariah Carey than Migala. And Migala has not any importance.
  Is this right?
  What do you think about?
  It’s your decission……
  I vote Migala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top