Soap Star Joe – …Tell Her On The Weekend

Je zelf vernoemen naar – volgens sommigen – één van de beste oorlogsfilms met eigenlijk beste een coole niet allerdaagse titel en er vervolgens achter komen dat er al een Amerikaanse variant bestaat. Da’s knap balen. En het Australische God Is My Co-Pilot gebeurde dat dus. Of beter Soap Star Joe, want zo heten de drie Auzzies na diverse line-up wisselingen nu. Naar een nummer van Liz Phair, waar ze – om de verwarring nog wat groter te maken – natuurlijk in de verste verte niet op lijken. Maar da’s logisch natuurlijk. Weezer, Fountains Of Wayne en Nada Surf, daar komen de heren dichter bij in de buurt. Ongecompliceerde nerd-rock dus. Vooral in pakkende liedjes als “Bus Stop”, “Carlo’s Way” en “BBQ Police” zijn deze invloeden moeilijk te negeren, al zijn ze niet van het kaliber “Buddy Holly”, “Stacy’s Mum” of “Populair”. Bij deze invloeden blijft het gelukkig niet alleen, want dan zou Tell Her On The Weekend wel eens flink saaie plaat geworden kunnen zijn. Op Tell Her On The Weekend is ook plek voor folky invloeden en leven de heren zich in “Sega Master” uit in iets dat op een vreemde manier bijna lijkt op een rockballade. Maar bovenal zijn de liedjes van de hand van Soap Star Joe-spil Mick Wilson stuk voor stuk makkelijk verteerbare zomerkost.

File: Soap Star Joe – …Tell Her On The Weekend
File Under: Fris, fruitig en lichtverteerbaar
File Audio: [If I were a telescope]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top