Hitch – Trails Are Ablaze

Hitch kunnen we wel een kleine sensatie uit België noemen. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet gelijk te betekenen dat we het hier hebben over een dEUS-kloon. In België wordt wel degelijk gerocked, bands als Hulk en Starfighter hebben dat inmiddels wel duidelijk gemaakt. Starfighter heeft trouwens een persoon in de gelederen die deel uit maakt van het vanuit Gent opererende KinkyStar imperium, want naast een gelijknamig café is Kinky-star ook een hip platenlabel met (ooit) namen als Vive la fete, t Hof van Commerce, Starfighter en nu dus.. Hitch. Eerlijk is eerlijk, het kostte me enige tijd om in Trails are ablaze de intense (post)rockplaat te horen waar ik op hoopte. De productie is nogal kaal doch doeltreffend, bijna verwant aan een Steve Albini-opname. Maar Hitch weet zich naast vinnige staccato-riffs ook prima raad met rustige instrumentale stukken en repeterende patronen zoals in het einde van het nummer “Escape from Squaresville”. Een van de hoogtepunten is het nummer “Last night my head died”, welke de schrijver dezes herinnert aan een weinig bekende Britse band van 10 jaar geleden genaamd Fenn (wie kent ze?). Her en der doet de droge productie afbreuk aan de afwisseling van de plaat, maar meer nog doet Trails are ablaze uitkijken naar de komende live-shows. Met de vele optredens in het verschiet (o.a Pukkelpop) zijn er kennelijk meer mensen die dat begrepen hebben. Een kwestie van niet missen dus!


mij=Kinky Star / Bang!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven