Predator – Predator

Met schaamteloos belegen songtitels als “Addicted to Pain” en “Night of the Witches” kan het ook niet anders of we hebben hier te maken met een echte heavy/power-metal band. En dan dus zo een met van die bombastische refreinen, rolllende bassdrums en vooral veel gitaarwerk. Alsof er nooit deathmetal is geweest, de tijd van voor de hardcore-kruisbestuivingen en crossover toen metal nog echt metal was. En alsof we al niet genoeg hadden van een Helloween, Hammerfall of een Gamma Ray knalt het (jawohl!) Duitse Predator hun titelloze debuut op de markt. Goed geproduceerd door de band zelf, goed gespeeld met vakkundige gitaristen en een handvol leuke melodieën. Geen hoogvlieger, dat niet, vanwege de ietwat onnozele teksten en het overduidelijke afkijken bij de groten van vroeger (Priest, Helloween, Blind Guardian), dus het is zoeken naar een origineel moment. Gewoon een in aanleg aardig metaldebuut, mensen met cliche-vrees worden doorverwezen naar de Meshuggah recensie een stukkie terug.

File: Predator – Predator
File Under: Metal From Germany
File Audio: [Addicted to Pain]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven