The (International) Noise Conspiracy – Armed Love

De buiskijkende lezertjes hier die ook nog wel eens een popquizje spelen gaat gelijk een belletje rinkelen bij de naam: Billy Preston. Weet u het nog? Hij zou, volgens de makers van de Popquiz-a-gogo, de enige zijn die zowel op een plaat van de Stones (o.a Sticky Fingers) en Beatles (White Album) meegespeeld heeft. Dat was niet waar. Er was ook nog Nicky Hopkins. Het hield de gemoederen nog lang bezig in het gastenboek van het programma. De vraag kon makkelijk sluitend gemaakt worden, want dan hadden ze The (International) Noise Conspiracy toe moeten voegen aan die twee grootheden. Producer Rick Rubin wist Preston zo ver te krijgen om een aantal riedeltjes mee te spelen in de nummers op Armed Love. En verdomd, de man is het nog niet verleerd blijkt wel op de vier nummers waarop hij zijn orgels inzet. Het maakt de soulvolle punk (of punkvolle soul zo u wilt) er nog swingender op dan deze toch al was. Wel grappig dat deze legende zich inlaat met de revolutionairen van T(I)NC, want zelden de liefde en de rebellie gaat hand in hand op Armed Love. Voor je het weet sta je mee te brullen met “Let’s Make History” of “Communist Moon” en word je door de ‘sublimial messages’ omgeturnd tot rode rakker. Ach, dat was ik al, dus wat the hack, stoelen aan de kant en voetjes van de vloer!


mij=Burning Heart / Epitaph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top