Dogs Die In Hot Cars – Please Describe Yourself

Toen ik nog jong en onwetend was huurde ik cd’s bij de bibliotheek. Die kopieerde ik dan fijn op bandjes en die luisterde ik tijdens mijn verplichte fietstocht naar school. Tien kilometer heen. En tien kilometer terug. Op een dag had ik alles geleend wat ik wilde lenen en besloot ik me te wagen aan dingen die ik niet kende. Zo leende ik, ik was nog jong, The Cure, Bruce Springsteen en ook XTC. Bruce vond ik een lul, The Cure vond ik prachtig en om heel eerlijk te zijn vond ik XTC maar niks. Of misschien vond ik dat een heel klein beetje wat, dat ben ik vergeten, het is al zo lang geleden. Toen ik oud geworden was, lees: nu, kreeg ik een cd in mijn handen gedrukt. Dogs Die In Hot Cars stond er op. Please Describe Yourself. En dat deed ik dus, maar niemand die oplette. Ik luisterde de cd één keer en gooide hem in een hoek. Ze deden me denken aan een bandje dat ik ooit eens gehoord had op een plaat uit de bibliotheek. Een dag later draaide ik de cd nog eens. XTC! Retroflashzutmuziek! Nog een luisterbeurt later besloot ik dat het een überkekke plaat is van die hondenmannen. Fijne retrodeuntjes, soms klinkt het als XTC, soms klinkt de zanger als Robert Smith van The Cure, en vaak klinkt het als fijne rondhupsmuziek. Muziek waar je vrolijk van wordt. De toekomst is Schots. Of Belgisch, maar daar hebben we het later nog wel eens over. Voorlopig hou ik het toch maar even op Schots. Want na Belle and Sebastian, Franz Ferdinand hebben de Dogs Die In Hot Cars ook besloten de wereld te gaan veroveren. En verdomd, dat gaat ze nog lukken ook. Als u maar blijft springen.

File: Dogs Die In Hot Cars – Please Describe Yourself
File Under: Hele fijne retrozut waarop het fijn springen is
File Audio: [I Love You ‘Cause I Have To]

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top