Ed Harcourt – Strangers

“The storm is coming, I hope it turns your life upside down”
Opperdespoot Storm heerst hier. Hij laat ons zweten en af en toe schrijft hij zelf ook een stukje. Soms zijn dat in en in gemene stukjes. Dan probeert hij mensen om zeep te helpen met woorden. En soms lukt dat ook nog. In zijn recensie van Ed Harcourt zijn vorige plaat, From Every Sphere, zei hij het volgende: “Aan genregenoot Elliott Smith bij deze de uitdaging dit te doen met de twee platen die hij als het goed is aflevert dit jaar…” En toen ging Elliott dood. Helemaal niet aardig van Storm om dat te zeggen. Elliott was zo’n aardig mannetje, maar zoveel druk kon hij niet hebben. Aan mij nu de taak om iets te schrijven over Ed zijn nieuwe plaat, Strangers. Dat is gemakkelijker dan het lijkt. Normaal gesproken heb ik een hekel aan blije muzikanten. Ik ben van mening dat een artiest ongelukkig moet zijn om zijn beste ding te maken maar bij Ed werkt dat niet. Ed werd flieft op een mooie chicka en werd gelukkig. En schreef daar een plaat over. Ik vind het een meesterwerk. Ome Ed neemt ons mee door zijn relatieperikelen en schrijft wonderbaarlijk mooie liedjes. Neem nu “This One’s For You”. Als een moderne Keats zingt hij zijn dronkemanslied voor zijn lief. En wij mogen meeluisteren naar zijn zieleroerselen. Aan mij nu de taak om het doodvalstokje van Ome Storm door te geven. Hup Marco B., hup Gordon! Eat this!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven