Emery – The Weak's End

En hop, alweer een emocore band die op zoek is naar haar 15 minuten. Emery debuteert met deze schijf op het befaamde Tooth And Nail Records en maakt niet geheel toevallig typische Amerikaanse Emocore in het straatje van labelgenoten als Further Seems Forever en Dead Poetic. Dat betekent dus melodieuze verzorgde emocore met zowel goede cleane zang – en zelfs enkele prachtige koortjes – als over the top geschreeuw zoals The Spirit That Guides Us dat ook doet. En dan blijkt ook nog eens, net als bij TSTGU, dat heren Christelijk zijn, de bio staat er vol mee en een rondje speuren op internet levert hoofdzakelijk artikelen op uit Christelijke magazines. Probeer dan nog maar eens onbevooroordeeld aan een recensie te beginnen. Gelukkig valt het geheel allemaal erg mee. De band weet hoe ze een pakkende song moeten schrijven, de tempowisselingen zitten overal op de juiste plaats, de zang is prima en gevarieerd en de balans tussen pakkend en bruut ligt precies in het midden. Is deze plaat dan de klassieker die het orkest voor ogen had? Nee, dat niet. Aangezien we het gebodene allemaal wel eens eerder en vooral beter hebben gehoord. Maar men hoeft zich echter niet te schamen voor dit debuut, fans van eerdergenoemde collega bands als FSF, Dead Poetic en vooral Thursday zullen zich geen moment vervelen met deze plaat, die verder ook aan te raden is voor de breed ingestelde rockliefhebber die niet bang is voor wat geschreeuw hier en daar.

File: Emery – The Weak’s End
File Under: Emocore voor de Heer
File Audio: [Walls][The Ponytail Parade]

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven