VA – Volkoren (Het Dagelijks Brood)

Op een snotterige dinsdagochtend, ziek en rillerig op de bank hangend, zocht ik iets dat mijn knallende koppijn en stekende oorpijnen zou kunnen verminderen. Na drie aspirines werd het niet veel beter. Dus besloot ik maar om naar de Het dagelijks Brood-cd te gaan zitten luisteren. Een verzamel-cd van uitgeverij Volkoren. Met waterige ogen las ik welke bandjes mij moesten gaan opvrolijken. Aha! 16 Horsepower, dat ken ik maar al te goed. Ooit ben ik bij een (zit!)concert geweest van de heren. Na 3 uur stonden ze nog te spelen! David E. Edwards kreeg geen genoeg van zijn banjo. Ik wel. En 2 dagen later had ik nog steeds napijn in mijn bips van al dat zitten. At the Close of Every Day-, De 3VOOR12 Award winnende band bijt het spits af met “the Maria Tales”. Leuk zeg, dacht ik nog. Maar toen hoorde ik even later “Zalig zijn de armen van geest” en daarvan raakte ik acuut in een depressie. Dit weerhoudt mij er trouwens niet van om straks zeker hun cd Silja Symphony te gaan proberen. De goddelijke klanken van Brown Feather Sparrow, doen mij mijn griepje vergeten. Het breekbare “Silence is Golden” en “Beautiful and More” vind ik oprecht mooi. Helaas krijg ik van de Me weer een terugval. Dan liever de afsluiter Anderson, met het hartverscheurende “The Day you left”. Een flinke tearjerker, die mij aan Daryll-Ann doet denken. Ach ja, het is allemaal wel wat soft, maar meer kan ik vandaag ook niet hebben, denk ik. Snif!

File: Volkoren – Het Dagelijks Brood
File Under: Taai Hapje, best lekker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven