Smith & Mighty – Retrospective

Joepiedepoepie, wat een feest is dit weer, deze cd. Gooi een onsje Dub, een mespuntje Hip Hop, een kilootje Drum and Bass en 300 ml Hip Hop ongeveer een klein uurtje in je cd speler, en je zult smullen van de smakelijke klanken van Smith & Mighty. Voor de mensen die nog niet bekend zijn met dit duo, ik leg het even uit: Rob Smith & Ray Mighty zijn bekend geworden mede door hun bijdrage aan de DJ-kicks compilatie serie. Mocht je nou nog denken: wie? Dan zal ik het nog 1 keer uitleggen. Ze zijn de grondleggers van de ozo bekende Bristol Sound, die ook weer zo bekend is geworden door bijvoorbeeld Portishead, Tricky, en natuurlijk Massive Attack Oooh die, ja die dus! Het is dan ook niet onlogisch dat ze op een voor het grote publiek relatief onbekende, maar in de electronische/dance scene hoogaangeschreven Berlijnse !K7-label zitten. Uit die stal komen ook: Carl Craig, Kruder and Dorfmeister en Thievery Corporation en natuurlijk de DJ-Kicks-serie. Smith & Mighty’s eerste cd’tje brachten ze nog in eigen beheer uit. Deze bevatte o.a. covers van Burt Bacharach “Walk on By” en “Anyone”. Deze covers zijn terug te vinden op hun nieuwste album: Retrospective. Een verzamelalbum van de afgelopen 15 jaar. De eerste twee nummers van het album waren nogal lastig te verkrijgen de afgelopen jaren. Daar maken ze liefhebbers echt blij mee dus. En voor mij ook! Hij gaat lekker de autoradio in, en ik ga er heel blij mee zijn.

File: Smith & Mighty – Retrospective
File Under: de H Van Hebben!
File Audio: [Higher Dub][Same (Featuring Tammy Payne)]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven