The Soundtrack Of Our Lives – Origin Vol. I

Het schijnt dat de vorige plaat van The Soundtrack of Our Lives, Behind The Music, redelijk succesvol geweest is. Dat is dan wel ergens buiten onze landsgrenzen geweest, want ik heb er hier weinig van gemerkt. En dat is jammer want Behind The Music is een dijk van een cd. Ik hoop dat daar met Origin Vol. I daar verandering in komt. En dat de optredens van de band in Nederland niet, zoals met File Under-favorieten Archive gebeurde, afgelast zullen worden. The Soundtrack of Our Lives is namelijk het oude rockende broertje van Archive. Of het Zweedse rockende neefje van Oasis met achter de microfoon een zanger die klinkt als achterneefje van Ian Brown (je weet wel, Stone Roses). Als je Soundtrack of Your Lives heet dan mag je natuurlijk schaamteloos teruggrijpen op dat verleden en dat doen de Zweden dus ook. Net zo gemakkelijk lenen ze setje koortjes en harmonieën van de Beach Boys of de Beatles als de strakke opzwepende riffs van The Who en The Rolling Stones. Maar ze draaien hier wel hun eigen 2004-ding van. Wat dat betreft kunnen ze zo in het gapende gat springen dat er ligt in britpop-land en waarin de engelse pers elke beetje talentevolle band in probeert te duwen. Maar goed, met een dikke Messias achter de microfoon is de redding natuurlijk al nabij. Die last kan The Soundtrack of Our Lives makkelijk aan dus. Zeker met Origin Vol. I als nieuw visitekaartje.

File: The Soundtrack Of Our Live – Origin Vol. I
File Under: The Soundtrack of Their Lives
File Audio: [Believe I’ve Found][Bigtime]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top