Aimee Mann – Live at St. Ann's Warehouse (DVD)

Als ik het voor het zeggen had dan zat Aimee elke avond op de rand van mijn bed. Ze zou een slaapliedje zingen. En als ik ‘s ochtends wakker werd dan was ze er nog. Ze zou een ochtendliedje voor me zingen. Er zou een dampende kop koffie op mijn nachtkastje staan en ze had een beschuitje voor me gesmeerd. Eentje met een dikke plak kaas. Ze zou namelijk weten dat ik van beschuit met een plak kaas hou, die Aimee. Jammer genoeg zit Aimee nooit op de rand van mijn bed. Laat staan dat ze een beschuitje voor me smeert. En ik zal nooit weten hoe haar koffie smaakt. In plaats daarvan kijk ik af en toe “Live at St. Ann’s Warehouse“. Want mevrouw Mann heeft eens geen nieuwe cd uitgebracht, maar een heuse live-dvd. Normaal gesproken zou ik dat een zwaktebod gevonden hebben, maar dit keer niet. Want zo goed als deze dvd is, zo zie je ze maar zelden. Het geluid is perfect, de kleuren en het beeld zijn scherp en clean. Niet alleen Aimee, maar de hele dvd is een ware lust voor het oog. Ze rockt, ze ontroert, ze zingt als de engel die ze is. Ze speelt twee nieuwe liedjes, het kan niet op. Naast de dvd zit er in de box ook nog een heuse cd. Het vreemde is dat het nummer “That’s Just What You Are” wel op cd staat maar niet op dvd te vinden is. Geeft allemaal niks. Want ter compensatie staat er nog een twintig minuten lang interview met Aimee op de dvd. En nog wat andere zut die je één keer bekijkt en daarna nooit meer. Dat geldt niet voor de liveregistratie. Daar kijk je keer op keer weer naar. En daarna nog een keer.

5 Comments

  1. Was jij daar ook george? In de melkweg een jaartje of 3 geleden. Een beetje clean, maar toch ontroerend.
    Ik vind het nog altijd jammer dat het nummer ‘wise up’ wat in de film ‘magnolia’ tevens door een man gezongen wordt nooit in die (film)versie is uitgegeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top