Bent – Ariels

“Gezellig, Kerst!” Althans, dat dacht ik vroeger altijd wanneer de kerstspulletjes weer van zolder werden gehaald. Kerst was leuk want dan kwam er familie van ver met kadootjes en kregen we eten wat we normaal niet kregen omdat dat te veel werk was om klaar te maken. Tegenwoordig krijg ik een heel ander gevoel met kerst. Dat is ook omdat er ieder jaar wel iets gebeurt wat over de hele kerst heen schijt en zodat er uiteindelijk weer geen bal aan blijkt te zijn. Deze kerst heeft mijn gestel besloten lekker griep te krijgen. Terwijl iedereen nu lekker aan de borrel zit in de café’s zit ik achter de cd-speler samen met Bent. Ik wist al lang dat het een mooie cd was, maar met de kerst lijkt het wel of overal een ander luchtje aan zit want ik word nu een beetje droevig van Bent. Is het de eenzame kerstavond of is het Sian Evans (Kosheen)? Ik weet niet wat dat is met haar stem en mijn gemoedstoestand, maar ik kan altijd als een coma-patiënt naar haar blijven luisteren. Ze zingt het dromerige “I can’t Believe it’s over”. En zo hebben de heren van Bent buiten hun vaste trouwe metgezel Katty Heath hulp gekregen van Steve Edwards (Cassius) en Rachel Foster (The Weekend Players). Persoonlijk vind ik dit album leuker dan het vorige, dat was meer synthesizer- en samplewerk, wat het ook goed deed, maar nu zijn er echte instrumenten gebruikt en echte mensen. En dat werkt voor mij veel beter!


mij=Open

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top