Broken Social Scene – Beehives

‘Mij ook onbekend’, zei ik tegen mijn broer, nadat hij vertelde dat hij net van een Duitse boeker gehoord had wat voor prachtband deze Broken Social Scene wel niet was. Hij kende het niet en een schamper lachje aan de andere zijde van de telefoonlijn viel hem ten deel. ‘Je kunt ook niet alles kennen’, zei ik er nog achteraan. Maar tegelijkertijd zat ik al achter de computer om naar informatie te zoeken. Een mp3 gedownload. En nog een paar. Vervolgens beluisterd. En daarna naar de winkel. Wie zegt hier dat mp3’s verboden moeten worden? Ik niet, ik heb immers Broken Social Scene leren kennen en ben nu eigenaar van een prachtplaat met mooi artwork! Dit album verdient het ‘om de drommel niet’ om op een sletterig Lifetec CD-rommetje gefikt te worden. Zo worden ze immers nooit bekend hier? Beehives is trouwens een verzameling B-kantjes (vandaar de titel), maar enige verkenning mijnerzijds doet uitwijzen dat ik de reguliere albums minder boeiend vind dan deze. Oh ja, de band speelt trouwens op dit moment door heel Europa. Echter dus niet in Nederland. En deze CD is toch alweer van vlak voor de zomer. Heeft de Duitse boeker gelijk? Hebben we zitten slapen? Te snel de schouders opgehaald en gezegd ‘je kunt ook niet alles kennen’? Helaas wel. Ik geef niet graag Duitsers gelijk, maar BSS’ Beehives verdient meer dan dat. Dus.. Ik heb gedaan wat ik kon: cd gekocht, jaarlijst gevuld en u wijzen op dat gat in uw platenkast (bij de “B”). Om het makkelijker te maken vertel ik ook nog even dat ze ingetogen indie-pop-electronica en soundscapes maken (Spiritualized meets Lali-puna?) en dat Feist meedoet. Oh, zijn die namen u ook weer onbekend? Ach, je kunt ook niet alles kennen hè?

6 reacties

 1. T-tusz

  kennelijk verwijst bovenstaande link (naam) niet naar mijn email, enfin, nu hopelijk wel.
  ter verduidelijking: BSS speelde afg. jaar wel 2 a 3 shows in NL (waaronder Ekko en 3voor12). de internetwebzines schrijven er in mondjesmaat over (ik lees zelfs -gelijk mijn mening- dat BSS de afg. 2 jaar amper opgemerkt is, ondanks releases en shows. kennelijk lukt een band als under byen het makkelijker om bij een groter publiek op te vallen, terwijl ik deze CD aanzienlijk beter verteer. 2 jaar geslapen heb ik helaas niet, te makkelijk gedacht ‘je kunt niet alles kennen wel’ ;-). maar dat stond reeds lang en breed in mijn stukje. kwestie van beter laat dan niet.

 2. Andre

  Under Byen is dan ook getekend door het altijd hippe Excelsior en wonen in Denemarken. Die hoeven voor een tourtje niet ver van huis. BSS komt uit Canada. In België doen zij het volgens mij weer iets beter. Ze stonden iig dit jaar zelfs op Werchter.

 3. arjon

  Als jij ze al ‘zo lang’kent, waarom lees ik in deze, introducereden, recensie dan niks over het meesterwerk You Forgto It In People?
  Enkele maanden terug (en paar weken eerder dan Bee Hives) uitgebracht. Had je ook net zo goed kunnen bespreken mijn inziens.
  Vind ik jammer dat je dat achterwege laat, dus doe ik het nu ff 😉
  neemt niet weg dat deze band de aandacht verdient.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven