Sennen – Periphery (EP)

Laat ik maar met de deur in huis vallen. Sennen klinkt als Godspeed you! black emperor. En dat is dan ook meteen de makke van Periphery. Of misschien moet ik het op mezelf betrekken en het zien als mijn probleem. Ik vind dat hoogst irritant omdat ik het ep-tje op zich helemaal niet slecht vind. Sterker nog, ik vind het prachtige stukken (liedjes wil ik het niet noemen). Maar de gelijkenis is zo groot dat ik nu al een week zit te bedenken of ik daar nu overheen moet luisteren of niet.
Overnieuw…
Laat ik maar met de deur in huis vallen. Sennen klinkt als Godspeed you! black emperor. En daar is helemaal niks mis mee. Periphery is namelijk een hele mooie plaat. De EP bevat drie stukken (liedjes wil ik het niet noemen). De hoes is een handgezeefdrukt en handgevouwen bestempeld kunstwerkje op bruingrijs recyclekarton wat er sfeervol uitziet. Want als de hoes er al verzorgd uitziet heb je bij mij al een hele grote plus verdient. Huisvlijt kent geen tijd! Over de muziek valt eigenlijk niet veel te zeggen. Je moet ervan houden, die herhalende stukken en de langzame opbouw. Ik wel. Ik ga dan denken over het einde van de wereld. En dat het leven kut is. Heerlijk. Ik hoop dan ook van harte dat ik Sennen binnenkort eens live mag beluisteren. En dat ze live namelijk wat explosiever/agressiever klinken in de climaxen van de nummers.

5 Comments

  1. Het domme is dat Peter en ik ze eigenlijk best hadden kunnen gaan bekijken in Emmeloord afgelopen zaterdag. Maar deze brave padvinders stonden bij het laatste optreden van Bettie Serveert en Voicst (of andersom zo u wilt) in Hedon. Jaja, daar komt best wel eens wat leuks hoor 😛

  2. Maar dan wel met de nadruk op ‘wel eens’…
    Maar emmeloord… Zulke fijne suicidale muziek, daar moet bij gedronken worden. Hoe kom je ‘s avonds uit Emmeloord naar Godvrezermuiden? Of rijdt daar een borrelbus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top